Am să vorbesc în public pentru prima oară în viaţa mea

Am avut onoarea să fiu invitat de către Gabriela la un teambuilding organizat de Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, în perioada 14 – 17 februarie la Vatra Dornei. Surpriza a fost când am aflat că trebuie să merg acolo pe post de speaker şi să vorbesc aproximativ 2 ore despre online, personal branding, blogging, social media, şi ce-mi mai trece mie prin cap şi cred că i-ar ajuta pe studenţi.

Prima reacţie a fost să mă întreb: de ce eu?

N-am mutat munţi în online şi mai am o grămadă de tras până să ajung în top cu blogul meu, dar argumentul Gabrielei mi-a răspuns, oarecum, la întrebare: Cred că ai fi un bun exemplu despre cum online-ul ajută indiferent de vârstă şi cât de mult contează acest networking pentru viitorul fiecăruia.

Dacă-i provocare, să mergem, zic!

Niciodată nu m-am dat în lături când a trebuit să ies din zona de confort şi să fac ceva care mă va dezvolta personal, de aceea am acceptat invitaţia, cu promisiunea că-mi voi face temele cum trebuie.

Până pe 14 februarie am timp să găsesc toate materialele de care am nevoie pentru prezentarea mea, iar rezultatele sper să fie pe măsura aşteptărilor.

Până una-alta, v-aş ruga să-mi daţi câteva sfaturi în ceea ce priveşte vorbitul în faţa unui public. Să ştiţi că accept şi link-uri spre site-uri specializate sau spre articole din care am ceva de învăţat.

Mulţumesc!

Lasă un comentariu

23 comentarii

 • Paul 27 Ian 2013, ora 09:39

  In primul rand.. Felicitari Cristi !
  Imi place ca urci pe zi ce trece in top si sper sa iti iau intr-un oarecare fel si eu exemplul.

  Cat despre sfaturi, chiar nu stiu. Numai daca urmaresti prezentari si materiale ale altor bloggeri de unde sa te inspiri.

  Succes !

 • Irina Bartolomeu 27 Ian 2013, ora 09:57

  Uite aici, taman ce-am citit de dimineata :) http://calinbiris.ro/resurse-utile-pentru-imbunatatirea-aptitudinilor-de-speaker

 • Yamasha 27 Ian 2013, ora 11:32

  interesant. poate te filmeaza si cineva si dupa sa faci un articol sa vedem si noi cum te-ai descurcat :D

  • Cristian Florea 28 Ian 2013, ora 14:40

   Vedem cum reuşim să rezolvăm. Şi mie mi-ar plăcea să fiu filmat, ca să văd şi eu cum mă descurc. :))

 • joculet0enervant 28 Ian 2013, ora 02:27

  Foarte tare!Felicitari!
  Ai mai vorbit in fata unei „multimi” pana acum?
  Daca da sti despre ce e vorba, daca nu poate suna ciudat dar intervine un pic emotia.
  P.S.: Urca si tu un clip dupa ce vorbesti sa vada si ochii nostrii.

  • Cristian Florea 28 Ian 2013, ora 14:42

   Am mai vorbit în faţa colegilor de clasă şi a colectivului profesoral la sfârşitul clasei a XII-a, dar asta nu se pune. :))

   Sper să reuşesc să fac un clip. :D

 • Luciana Corlan 28 Ian 2013, ora 03:38

  Sa ai incredere in tine, si sa fii atent la cei cu care vorbesti. Te mai scapa de emotii sa le vezi reactiile. După ce te-ai uitat la cei cu care vorbesti, ghideaza-te dupa cei care par mai atenti la ce zici tu acolo.
  Sa incerci sa nu te agati prea tare de foi, slide-uri sau ce mai folosesti, ca iti dau o senzatie falsa de siguranta, si cand dai ochii cu publicul iar te iau emotiile.
  Nu stiu ce sa mai zic. Eu am facut prezentari pe la facultate, si cam asta e important pentru mine cand vorbesc in public. Sper sa ajute, chiar daca e tare putin lucru.
  Bafta!

 • Stefan Murgeanu 28 Ian 2013, ora 09:19

  practice makes perfect! si doar fii tu insuti ;)

  [in alta ordine de idei, de unde ai luat expresia „o sa fac public speaking”? nu-mi suna bine si nici nu cred ca e corect

  o sa vorbesc in public, o sa am un discurs, voi sustine o prezentare publica]

  am incheiat paranteza :)

  • Cristian Florea 28 Ian 2013, ora 14:43

   Modific imediat, că nu eşti primul care-mi zice că nu sună bine. :D Mersi!

 • D-Petre 28 Ian 2013, ora 09:47

  Indiferent de sfaturile noastre emotii vei avea dar asta e ceva normal.
  Incearca pana atunci sa faci repetii in care sa te filmezi si sa analizezi apoi inregistrarea … asa poti vedea unele greseli si vei sti ce sa corectezi.
  Presareaza prezentarea cu intamplari amuzante care au cat de cat legatura cu subiectul si mai ales incearca sa nu te lasi distras de intrebarile din public … asta nu inseamna ca nu vei interactiona cu ei dar tu trebuie sa-ti duci prezentarea cat mai coerent de la inceput si pana la sfarsit.

  • Cristian Florea 28 Ian 2013, ora 14:46

   Mulţumesc mult pentru sfaturi! Am să încerc să mă filmez, dar mai întâi trebuie să strâng toate materialele.

 • Gabriel Ursan 2 Feb 2013, ora 00:19

  2 ore de calitate nu sunt usor de pregatit, dar am toata increderea ca vei reusi. Voi incerca sa fac un articol pe blogul meu despre asta. Sunt multe astfel de articole pe internet despre acest subiect, insa unul in plus eu zic ca nu strica :)

  • Gabriel Ursan 2 Feb 2013, ora 01:49

   Am incercat si am reusit :)! Sper sa-ti fie cu folos. Daca nu, ai contact, mail si discutam ;).

   • Cristian Florea 2 Feb 2013, ora 09:02

    Mulţumesc mult pentru articol! Mi-a mai pus nişte gânduri în ordine şi sunt sigur că prezentarea va fi mai bună acum. Dacă mai am întrebări, ştiu unde te găsesc.