Am testat şi eu aplicaţia Trilulilu pentru Android

trilulilu pentru androidAm instalat acum câteva zile aplicaţia Trilulilu pentru Android şi voiam mai jos să discutăm puţin despre ea.

În primul rând, iniţiativa celor de la Trilulilu este lăudabilă în legătură cu aplicaţia asta. Chiar îţi face viaţa mai uşoară dacă eşti utilizator frecvent al măreţului site.

Din păcate, aplicaţia în sine are (momentan) nişte neajunsuri. Fiind la prima versiune, se scuză problemele, dar ar fi bine să le notăm mai jos, ca să ştim de unde plecăm (şi să ştiţi şi voi dacă instalaţi aplicaţia acum, sau aşteptaţi versiunea următoare).

Aşadar, ce nu-mi place:

Nu pot vedea videoclipurile. Nu ştiu care-i faza, dar când încerc să intru şi să văd un filmuleţ, LGrimul afişează un mesaj de eroare care sună cam aşa „A apărut o eroare. Te rugăm să verifici că ai conexiune la internet”. Conexiune la internet sigur am, că altfel nu ar mai fi fost în stare aplicaţia să-mi genereze lista de filmuleţe, nu?

Nu pot să navighez de la o imagine la alta. Dacă intru la imagini şi vreau să-mi pierd vremea uitându-mă peste imaginile urcate de utilizatori, nu pot să schimb imaginile folosind touch-ul. Trebuie să dau back, apoi s-o aleg pe următoarea. Frumos ar fi să pot schimba imaginile fără să mai apăs pe back, mi-ar uşura munca şi m-ar face să pierd mai mult timp cu ochii aţintiţi în aplicaţie.

Nu pot să-mi accesez contul. Când intru la „Contul meu”, LGrimul mai afişează un mesaj de eroare, care zice aşa „Trebuie să fii autentificat pentru a folosi această funcţionalitate”. Dacă nu eram autentificat, nu puteam accesa secţiunea „Muzică” a aplicaţiei. Cum eu o pot accesa, înseamnă că ceva nu-i bine.

În plus, dacă dau OK pe mesajul de eroare, acesta dispare, apoi îmi apare cum profilul meu se încarcă, iar mai jos pot apăsa pe „Ieşi din cont”. Cum aş putea ieşi din cont dacă nu-s logat?

Ce-mi place

Design user-friendly. O să iubeşti modul în care arată aplicaţia imediat ce-o deschizi. E foarte uşor de folosit şi foarte plăcută ochiului.

Muzica. Secţiunea muzică mi se pare cea mai bine realizată în această aplicaţie. Cum pe mine asta mă interesa cel mai mult, problemele enumerate mai sus nu sunt tocmai probleme, ci mai degrabă sesizări.

Dacă foloseşti secţiunea de muzică, te simţi ca în Winamp. Aplicaţia poate fi minimizată, iar muzica să cânte în continuare. În notification bar îţi apare un icon cu crocodilul şi numele melodiei care cântă. Lucru care mi se pare super tare.

Pe wireless se încarcă instant melodia, iar pe conexiunea de date buffer-ul merge şi el destul de rapid. Eu am aşteptat vreo 10 secunde să înceapă o melodie şi până la sfârşit nu s-a blocat absolut deloc.

Mi-ar plăcea la partea de muzică să pot face playlist-uri, sau măcar să treacă la următoarea melodie din lista cu Top-ul melodiilor fără să-i zic eu.

Şi cu asta închei, promit: Se pot uploada filmuleţe şi imagini. Este extraordinară această opţiune. E minunat să poţi urca pe trilulilu filmuleţe şi imagini on the way, fără să fii nevoit să aştepţi până când pui mâna pe un PC.

Dacă mai aveţi ceva de adăugat, puteţi să-mi spuneţi. Eu recomand aplicaţia cu cea mai mare căldură, în special pentru partea de muzică şi de Upload. Sperăm ca în scurt timp să ne bucurăm de versiunea a 2-a a .apk-ului, unde o să scăpăm de minusurile enumerate mai sus.

Lasă un comentariu

10 comentarii

 • MadMike 26 Sep 2011, ora 18:37

  Hmm, nici macar nu stiam ca exista asa ceva :) Fain, trebuie sa testez si eu neaparat.
  PS: Streaming-ul e bun? (Cel audio).

  • Florea Cristian 26 Sep 2011, ora 22:51

   Streaming-ul e excepţional pe zona audio. Pe wifi se încarcă instant, iar pe conexiunea de date îi ia vreo 10 secunde. Aştept nişte păreri după ce-l testezi

 • Tiberiur 27 Sep 2011, ora 09:37

  Ai asteptat 10 minute pentru a porni o melodie? Mie unul mi se pare mult prea mult. Ai incercat aplicatia celor de la grooveshark? Iti garantez ca-i bate la fund pe cei de la trilu.

  • Florea Cristian 27 Sep 2011, ora 14:42

   10 secunde, nu minute :D

   Cat despre grooveshark, am o poveste interesanta pe care-am s-o public azi sau maine

 • MadMike 27 Sep 2011, ora 15:05

  Prin Wifi pe tableta mea se incarca aproape instant, insa cateodata, nu stiu de la ce, se intrerupe cate o fractiune de secunda. Probabil de la conexiune cine stie.Imi place. Pacat ca tableta mea are numai 256MB RAM :(
  PS2: Culmea este ca daca ascult muzica direct de pe site/din browser, nu apare acea sacadare uneori.

  • Florea Cristian 27 Sep 2011, ora 15:08

   E mai usor sa intri in aplicatie decat pe site, de-aia e facut aplicatia. Totusi e curios ce ti se intampla :-?

 • MadMike 27 Sep 2011, ora 15:14

  Mai rar, intalnesc aceasta problema si la playerul de youtube. Am impresia ca e totusi ceva de la tableta (Avand in vedere ca nu-i nici vreo „scula” de iPad sau Galaxy Tab). Insa, nu e ceva atat de stresant, mai ales ca nu face mereu, din cand in cand :)

 • bogdan 22 Ian 2014, ora 19:01

  Nu merge sa te uiti la videoclipuri nici din aplicatie, nici daca intrii pe google pe site :-(

 • Shotropa Leontina 13 Oct 2016, ora 03:01

  De ce nu mi se deschide aplicatia.Ating sta citeva secunde si dispare.