Educaţie FTW

tigaraAseară era să mă ard. La propriu. Şi nu din vina mea, ci din vina unui netrebnic (ce-mi place cum sună cuvântul ăsta) care nu-i în stare să-şi fumeze ţigările decât la geam. Şi care, după ce termină de fumat, aruncă chiştocul de sus, indiferent de ce este jos.

Mergeam liniştit pe trotuar când, pe lângă mâna mea, a căzut un chiştoc aprins de ţigară. Dacă mergeam cu câţiva milimetri mai pe partea stângă, probabil mă frigeam.

Lăsând partea Eco din subiect la o parte, mereu m-am întrebat dacă chiar există oameni care atunci când aruncă ceva pe geam nu se uită deloc în jos. Acum m-am convins, sunt astfel de oameni şi serios de nu le-aş aplica ce zicea Ştefan Murgeanu aici.

Nu mă deranjează ţigările, sau fumul lor, pentru că fiecare face ce vrea cu banii şi viaţa lui, dar în momentul în care pui în pericol sănătatea altora, ai cam merita să fii pedepsit.

Lasă un comentariu

17 comentarii

 • MadMike 25 Sep 2011, ora 12:07

  Tine de educatie si de bun simt sa scrumezi pe geam sau sa arunci chistocul in capul celorlalti ori in balcoanele altora.
  De altfel, ai fost totusi un caz „fericit”. Prin Bucuresti, este la moda observ, sa primesti in cap bucati de beton desprinse in general de pe la balcoane.. Ceva mult mai grav.

  Deci, daca nu se i-au masuri in situatia asta, in cazul tigarilor nici atat!

  • Florea Cristian 25 Sep 2011, ora 13:24

   Şi în Focşani era să mă trezesc cu o placă de faianţă în cap care a zburat de pe o clădire. Norocul meu că acum clădirea se renovează, după ce vreun an de zile a fost un pericol pentru cetăţeni

 • Pincu 25 Sep 2011, ora 12:13

  Eu cand arunc chistocul (in general pe jos pentru ca nu imi place sa merg 1 km sa gasesc un cos de gunoi) dar sunt atent sa nu treaca nimeni, sa nu fie nimeni in directia respectiva, e de obisnuinta

  • Stefan Murgeanu 25 Sep 2011, ora 12:35

   cat simt civic! atunci cand arunci chistoacele PE JOS ai grija si la cei din jur…

   bleah!

   • Pincu 25 Sep 2011, ora 12:37

    Am profitat de faptul ca grim a lasat la o parte problema asta:)) era vorba de altceva.

   • Florea Cristian 25 Sep 2011, ora 13:25

    Asta nu-i o scuză deloc plauzibilă, să ştii

   • Albastru 26 Sep 2011, ora 00:27

    pe jos pe unde sunt hartii, ambalaje, alte chistoace. si cu un chistoc in plus si fara…

   • Florea Cristian 26 Sep 2011, ora 15:02

    nu e chiar asa. cand strangi gunoiul, una e sa stragi 5 ambalaje, alta e sa strangi 100. ca pana la urma, daca toti gandesc asa ca tine, arunca acolo tot gunoiul, ca si-asa mai sunt aruncate cateva

 • Miruna 25 Sep 2011, ora 12:15

  La astfel de persoane,acei 7 ani fara doar si poate lipsesc ! :(

 • LoL3X 25 Sep 2011, ora 13:47

  Chiar suna bine cuvantul „netrebnic” :-))

 • Florin 26 Sep 2011, ora 10:24

  E normal sa fie chistoace pe jos, nu prea ai cum sa mergi cu tigara arsa in mana 100m pentru a o arunca la cos.. Pe cat posibil incerc sa previzuiesc cand mi se termina tigara si trebuie sa o arunc dar nu intotdeuna ma sincronizez cu omniprezentele cosuri de gunoi ale patriei. Daca te duci intr-o tara civilizata, o sa observi ca pe trotuar nu o sa vezi gunoaie, ci doar chistoace de tigari, tocmai din motivul pe care l-am prezentat mai sus – concluzie: da, mi se pare ceva normal sa arunci un chistoc de tigara pe jos.

  Cat despre grenadierul de la etaj, ce sa zic, te ranea grav, puteai ramane cu leziuni pe viata.

  • Andrei 26 Sep 2011, ora 16:41

   Bre, da daca termini tigara nu poti sa pui restu ala inapoi in pachet? Intreb si eu absolut teoretic si fara nici-un fel de intentie critica.
   Cat despre partea cu”in alte tari”, ai dreptate. Eram vara trecuta in Franta pe strada cu o frantuzoaica (rrrr..:)) glumesc, avea vreo 40 de ani) si am ramas putin uimit cum de arunca toate chistoacele pe strada… Totusi strada era curata intotdeauna. As fi vrut sa o intreb daca asa ceva e normal da nu am vrut sa par prea Neanderthalian, ca eram deja roman intr-o perioada in care tiganii erau expulzati cu sutele.

   • Dinu Florin 27 Sep 2011, ora 11:11

    Nu, nu poti pune tigara stinsa in pachet pentru ca tigarile vor miroasi urat si nici tigarile nu prea au acelasi gust.
    Eu prefer sa arunc chistoacele acolo unde sunt mai multe pentru ca vor fi stranse de cei ce matura strazile (s-au cel putin asa cred) .

 • Anghel Adrian 26 Sep 2011, ora 17:42

  Nu am aruncat niciodata jos ceva precum tigari, ma rog, lucruri cu calibru care pot rani pe cineva. Altceva infara de ate nefolositoare sau frunzi de la flori. Oricum, n-am mai facut nici asta de ceva timp, am cos de gunoi si-l folosesc.

 • Desene Animate 26 Sep 2011, ora 19:54

  urat gestul.