Am testat şi eu Windows 8, dar numai vreo zi jumate.

Windows 8Sunt genul de om căruia îi place să testeze, mai devreme sau mai târziu, tot ce este nou, fie că este un produs stabil sau nu. Cu puţine întârzieri, am testat şi eu Windows 8 Consumer Preview, ultimul Build prezent pe site-ul Microsoft, adică 8250.

L-am instalat ca upgrade la Windows 7-le pe care-l aveam pe laptopul meu ASUS X58C. Prima impresie a fost foarte bună. Mi-a plăcut acea pagină de start, mi-am scos toate aplicaţiile de-acolo şi mi-am pus ce-am vrut eu, iar faptul că se deschidea mult mai rapid decât fostul Windows şi că executa comenzile înainte să apuc să clipesc, aproape că mă convinsese să-l păstrez.

L-am instalat ieri, iar în momentul de faţă deja a început reinstalarea vechiului Windows. Azi s-a blocat de două ori, fără niciun fel de motiv. Nu rula decât Firefox-ul, Winamp-ul şi Adobe Reader-ul, deci nu puteam spune că l-am suprasolicitat. După 3 minute în care l-am lăsat în pace, şi-a revenit, dar pentru mine a fost o problemă destul de gravă încât să-l schimb.

Sunt sigur că foarte multe persoane îl folosesc şi îl apreciază mai mult sau mai puţin. Voi aţi întâlnit problema asta?

Lasă un comentariu

9 comentarii

 • mece 7 Mai 2012, ora 18:57

  O zi jumate? L-ai tinut mult, la mine au fost suficiente 2 ore.
  E frumos, dar nu prea.

  Oricum ma bucura faptul ca MS continua ideea de la care au plecat, acelasi concept pe toate platformele (mobile – telefoane si tablete cu WM, desktop – W8, gaming – Xbox 360). Dar mai au de lucru.

  • Florea Cristian 7 Mai 2012, ora 19:08

   S-ar putea să-l mai încerc o dată după ce se va lansa oficial, asta dacă voi citit review-uri bune. Până una-alta, Windows 7-le nu mă deranjează cu nimic. :))

 • CJ 8 Mai 2012, ora 00:37

  Am instalat Windows 8 pe un netbook cu procesor Intel Atom la 1.6. Viteza de lucru e fantastica si singurul „bug” pe care-l are este acela ca-i cedeaza, din cand in cand, browserul (Google Chrome). In rest functioneaza foarte bine. E instalat de pe 6 martie, dar am auzit si de problema ta la un coleg, pe un Dell XPS. Nu am apucat sa vad care e problema, dar as miza pe un driver incompatibil.

  • Florea Cristian 8 Mai 2012, ora 07:19

   S-ar putea să fie driverul problema, da’ eu oricum m-am lecuit de el momentan. Într-adevăr, laptopul e bătrân (are vreo 3 ani), probabil de-aia.

 • Yamasha 8 Mai 2012, ora 06:57

  Eu-l folosesc din noiembrie, intai developer preview, acum customer, nu are nici cea mai mica problema. Ma asteptam ca, dupa ce i-am pus inca un monitor sa dea gres, insa niciun fel de bug.
  E posibil ca unii sa aiba buguri din cauza incompatibilitatii hardware…

  • Florea Cristian 8 Mai 2012, ora 07:21

   Da, poate se înţelege perfect cu configuraţia ta, iar pe-a mea nu prea o suportă, cine ştie?

 • Adrian Anghel 9 Mai 2012, ora 18:41

  Eu ti-am spus sa nu-l instalezi. Eu nu l-am testat, mi-a fost suficient sa vad videoclipuri cu el pe YouTube si pareri pe diferite bloguri. Bugurile au fost publicate pe multe bloguri, de asemenea si problemele pe care le intampini la rulare, de aceea am decis sa nu-l mai testez si sa astept varianta finala. Totusi, ce e atat de frumos, e prea frumos ca sa fie adevarat nu? Sa speram ca scapam de toate bugurile la varianta finala si chestia cu resursele si viteza sa ramana asa cum sunt acum, perfecte.

 • dan 1 Iun 2012, ora 13:24

  eu il am de cand a aparut pe siteul oficial si nu am nici-o problema cu el mai ales ca eu il cam suprasolicit.un singut lucru ma deranjeaza la el este acela k ascult muzica stereo nu 5+1 pentru k cei de la realtek nu au scos o versiune de drive care sa ruleze pe windows 8.

  • Florea Cristian 2 Iun 2012, ora 08:48

   La mine probabil nu se înţelegea nici cu driver-ul de placă video, da’ poate e doar un lucru de moment.