Apelez iar la bunăvoinţa şi sfaturile voastre

De ceva timp mi-am mutat blogul şi site-ul de citate pe un nou host. Mi-am cumparat pachetul Standard de la ThisWebHost (despre care a spus şi Eugen aici) şi am început să testez, adică să urmăresc totul, începând de la cum se încarcă pagina, până la cât de rapid pot uploada fişierele etc.

Sunt mulţumit, serios, foarte mulţumit. Îmi place de ei pentru că într-adevăr sunt profesionişti, iar suportul este aşa cum spun, 24/7. Mi-au răspuns în ~30 min unui ticket, iar de atunci au urmat tot felul de reply-uri cu răspunsuri din 5 în 5 minute.

Cu toate astea, am o problemă. Am o limită de CPU Usage de 120 de minute pe zi. De când cu ziua lui Eminescu şi spike-ul de trafic înregistrat pe floreacristian.ro, m-am trezit cu două site-uri, unul cu aproape 2000 de vizitatori, iar altul cu 1000, puse pe un hosting plan mediu, care ar fi acceptat numai unul dintre cele două.

Azi am primit un avertisment cum că de vreo 3 zile încoace (de când a început Eminescu să-mi aducă vizitatori mulţi) depăşesc cele 120 de minute de CPU Usage (care, serios vorbind, nu prea ştiu ce înseamnă. Am eu o vagă idee, dar nu-s prea sigur) şi că dacă nu iau măsuri, în 72 de ore (au mai rămas vreo 60) o să-mi fie suspendate ambele site-uri.

Le-am trimis un ticket în care le-am spus cum stă treaba, cine-i Eminescu şi ce s-a întâmplat, şi i-am rugat să mă mai amâne vreo două-trei zile, până când floreacristian.ro se întoarce la numărul real de vizitatori. Băieţii au fost de treabă, mi-au spus că ar face asta cu mare drag, dar sistemul lor suspendă automat site-urile pe care le-au găsit că depăşesc limita, deci singura metoda pentru a nu mă trezi suspendat, ar fi să reduc imediat CPU Usage. Mi-au spus că ar fi o idee bună să instalez un plugin de cache, iar asta ar trebui să rezolve problema.

Eu aveam deja W3 Total Cache instalat. Între timp, am mai şters vreo 5-6 pluginuri de pe fiecare website în parte (am citit eu pe Google că aşa-i bine), iar acum m-am cam blocat, în sensul că nu ştiu ce să mai fac.

De-aia apelez la cunoştinţele şi bunăvoinţa voastră, pentru că vreau să mă sfătuiţi, să-mi spuneţi cum aş putea reduce CPU Usage în următoarele două zile, ca să nu am probleme. Nu de alta, dar n-am chef să fie iar site-urile suspendate, pentru că schimb hostingul, sau pentru că utilizez prea multe resurse.

Mulţumesc pentru eventualele răspunsuri!

Later edit: Am rezolvat schimbând providerul de hosting.

Lasă un comentariu

10 comentarii

 • Gabriel Baciu 15 Ian 2011, ora 10:24

  Uite de aia iubesc eu Hostgator. Am trecut prin o gramada de furnizori de hosting pana acum dar astia sunt singurii cu care n-am avut probleme pana acum.
  Solutia ce ti-o sugerez este sa-ti iei un pachet de resseler. Ideal ar fi sa-ti iei un server pentru ca atunci dispui de toate resursele serverului cum vrei tu.

  • Florea Cristian 15 Ian 2011, ora 10:53

   da, asta mi-au recomandat si baietii del a this*, dar nu prea amce sa fac eu cu un pachet de reseller pentru 3-4 site-uri cate am, din care numai 2 sunt mai vizitate, ca restul au sub 300 de unici/zi. si ca sa-mi fac eu „afacere” din vanzarea de spatiu pe reseller nu prea-mi vine acum. Am sa caut o alternativa.

   Multumesc pentru timpul pe care l-ai pierdut pe blogul meu! Apreciez enorm gestul!

 • Jocuri Barbie 15 Ian 2011, ora 12:42

  Poti instala un plugin de cache mai bun,gen wp super cache si asa scapi putin de probleme…
  Daca nu,iti mai dau si o alta idee dar este putin peste mana.I-ati o luna hosting cu 1 cent, de la hostgator muti unul dintre siteuri o luna acolo,eventual muti decat continutul de pe ftp si lasi baza de date de pe hostul actual si apoi te intorci la hostingul tau cand iti mai revii cu traficul :)

  • Florea Cristian 15 Ian 2011, ora 14:30

   sunt de parere ca plugin de cache mai bun decat W3 Total Cache nu exista. Asta din cate am testat si din cate am citit.

   Ideea cu hostgator e buna, dar eu ma feresc sa schimb hostingul acum, pentru ca am facut-o saptamana trecuta si nu vreau sa stau iar o gramada sa se propage NameServerele. Totusi, cred ca sunt nevoit sa mut unul dintre site-uri acolo

 • Gabriel Baciu 15 Ian 2011, ora 13:42

  Timpul petrecut pe site-ul tau nu e pierdut, de fiecare castig cate ceva.
  Nu stiu cat cheltuiesti cu host-ul la cele 3-4 site-uri, la hostgator eu dau 24 dolari pe luna si am toate site-urile la un loc, cu cPanel pentru fiecare etc. Ideea e ca imi ofera o anumita independenta pe care inainte nu o aveam.

 • isshmen 15 Ian 2011, ora 16:29

  Eu te sfatuiesc sa-ti maresti pachetul la ei. Daca ai azi 500, ce te face sa crezi ca poate maine nu vei avea 1000 ? Ar trebui sa te astepti la orice.
  Asa, nu iti vei mai face griji.

  Eu aveam un host la care, pe 28-29 ale fiecarei luni ramaneam fara banda :))
  pe 30 sau 31 site-ul era down. Dar pana la urma am luat un host cu 240 GB trafic lunar. Asta e prima luna, sper sa-mi ajunga :))

  • Florea Cristian 15 Ian 2011, ora 19:31

   nu-mi maresc pachetul, ca ramane acelasi CPU Usage (mi-au spus asta in mailul de avertizare). Tre’ sa iau dedicat ca sa-mi permit sa consum mai mult. Am hotarat sa-mi iau hosting din alta parte. Mai las acolo doar un site, iar grimcris.com in seara asta va suporta modificari:D

 • Piticu21 16 Ian 2011, ora 20:30

  LOL WHAT! ? :)))

  ce a facut eminescu? :)))

  • Florea Cristian 17 Ian 2011, ora 07:03

   :)) am scris acum vreo doi an un articol despre nasterea lui si am ajuns primul pe Google Images dupa cautarea „Mihai Eminescu” sau „Eminescu”. Asa mi-a sarit traficul de la 4-500 de vizitatori pe zi, la aproape 2000 :))