Apelez iar la bunăvoinţa şi sfaturile voastre

De ceva timp mi-am mutat blogul şi site-ul de citate pe un nou host. Mi-am cumparat pachetul Standard de la ThisWebHost (despre care a spus şi Eugen aici) şi am început să testez, adică să urmăresc totul, începând de la cum se încarcă pagina, până la cât de rapid pot uploada fişierele etc.

Sunt mulţumit, serios, foarte mulţumit. Îmi place de ei pentru că într-adevăr sunt profesionişti, iar suportul este aşa cum spun, 24/7. Mi-au răspuns în ~30 min unui ticket, iar de atunci au urmat tot felul de reply-uri cu răspunsuri din 5 în 5 minute.

Cu toate astea, am o problemă. Am o limită de CPU Usage de 120 de minute pe zi. De când cu ziua lui Eminescu şi spike-ul de trafic înregistrat pe floreacristian.ro, m-am trezit cu două site-uri, unul cu aproape 2000 de vizitatori, iar altul cu 1000, puse pe un hosting plan mediu, care ar fi acceptat numai unul dintre cele două.

Azi am primit un avertisment cum că de vreo 3 zile încoace (de când a început Eminescu să-mi aducă vizitatori mulţi) depăşesc cele 120 de minute de CPU Usage (care, serios vorbind, nu prea ştiu ce înseamnă. Am eu o vagă idee, dar nu-s prea sigur) şi că dacă nu iau măsuri, în 72 de ore (au mai rămas vreo 60) o să-mi fie suspendate ambele site-uri.

Le-am trimis un ticket în care le-am spus cum stă treaba, cine-i Eminescu şi ce s-a întâmplat, şi i-am rugat să mă mai amâne vreo două-trei zile, până când floreacristian.ro se întoarce la numărul real de vizitatori. Băieţii au fost de treabă, mi-au spus că ar face asta cu mare drag, dar sistemul lor suspendă automat site-urile pe care le-au găsit că depăşesc limita, deci singura metoda pentru a nu mă trezi suspendat, ar fi să reduc imediat CPU Usage. Mi-au spus că ar fi o idee bună să instalez un plugin de cache, iar asta ar trebui să rezolve problema.

Eu aveam deja W3 Total Cache instalat. Între timp, am mai şters vreo 5-6 pluginuri de pe fiecare website în parte (am citit eu pe Google că aşa-i bine), iar acum m-am cam blocat, în sensul că nu ştiu ce să mai fac.

De-aia apelez la cunoştinţele şi bunăvoinţa voastră, pentru că vreau să mă sfătuiţi, să-mi spuneţi cum aş putea reduce CPU Usage în următoarele două zile, ca să nu am probleme. Nu de alta, dar n-am chef să fie iar site-urile suspendate, pentru că schimb hostingul, sau pentru că utilizez prea multe resurse.

Mulţumesc pentru eventualele răspunsuri!

Later edit: Am rezolvat schimbând providerul de hosting.

9 Comments

 1. Gabriel Baciu 15 ianuarie 2011
  • Cristian Florea 15 ianuarie 2011
 2. Jocuri Barbie 15 ianuarie 2011
  • Cristian Florea 15 ianuarie 2011
 3. Gabriel Baciu 15 ianuarie 2011
 4. isshmen 15 ianuarie 2011
  • Cristian Florea 15 ianuarie 2011
 5. Piticu21 16 ianuarie 2011
  • Cristian Florea 17 ianuarie 2011

Leave a Reply