3 aplicații utile la realizarea conținutului pentru Instagram

Așa cum știi, îmi place tare mult să testez aplicații mobile, pentru că vreau să fiu la curent cu tot ce se schimbă în această industrie, dar și pentru că vreau ca telefonul meu mobil să-mi ușureze activitatea de zi cu zi cât de mult se poate. Astfel, am ajuns să am constant peste 200 de aplicații instalate pe iPhone și să-mi creez un folder numit „De testat”, unde sunt constant câteva zeci de aplicații care stau acolo și așteaptă să le dau atenție.

Astăzi aș vrea să discutăm despre 3 aplicații pe care le poți folosi ca să-ți fie mai ușor să creezi conținut pentru Instagram. Nu o să vorbim despre aplicațiile clasice de editare, pe care probabil le folosește deja (cum ar fi Snapseed sau VSCO), ci despre unele puțin mai nișate, care îți oferă altfel de avantaje. Dar hai să le luăm pe rând. :D

1. Quik – download: iOS și Android

Este aplicația de editare video făcută de cei de la GoPro. Este gândită pentru cei ca mine, care n-au răbdare să editeze mult la un clip video, ci vor să li se genereze ceva automat, iar Quik fix asta face: încarci clipul sau clipurile pe care vrei să le editezi, alegi una dintre temele prestabilite de aplicație, apoi editezi detaliile pe care nu vrei să le ai incluse în clip (cum ar fi lungimea sa, momentele păstrate în clip etc.). Aplicația generează automat și un fundal muzical pe care îl consideră potrivit pentru clipul făcut de tine, dar dacă nu-ți place ce-a ales automat, poți schimba acel fundal.

Un alt avantaj este faptul că poți selecta formatul în care vrei să fie salvat clipul. Practic, poți selecta să-l salveze în format de Story (vertical) sau format orizontal, în funcție de locul în care urmează să pui acel clip.

2. Split Videos for Instagram – download: iOS

Aplicația asta face un singur lucru, dar îl face foarte bine: decupează clipuri lungi în mai multe clipuri de câte 15 secunde, ca să le poți urca pe Instagram Stories. Practic, dacă obișnuiești să faci multe filme pe care să le urci în Stories, poți să filmezi o dată tot ce ai de zis, apoi folosești aplicația asta ca să decupezi clipul lung în mai multe clipuri scurte.

Există multe aplicații care fac asta în App Store, dar puține fac decuparea gratuit sau fără să-și adauge logo-ul pe fiecare clip în parte. Ei bine, această aplicație nu-și adaugă logo-ul și nici nu-ți cere bani pentru a face această decupare.

Din păcate, n-am găsit fix aceeași aplicație și pentru Android, dar sunt în Google Play câteva zeci de aplicații pentru asta, deci sigur e și una pe care o poți folosi fără limitări.

3. Unfold Create Stories – download: iOS și Android

O aplicație care te ajută să creezi Instagram Stories urmând folosind anumite template. Te ajută mai ales dacă vrei să ai niște Story-uri cu un design uniform sau cu mai mult text inclus pe ele. :D

Tu ce alte aplicații mai folosești pentru realizarea conținutului de pe Instagram?

3 Comments

  1. Mariw 19 septembrie 2018
    • Cristian Florea 19 septembrie 2018
  2. Etitech 22 septembrie 2018

Leave a Reply