Cum adaugi un buton care să-ți arate aplicațiile deschise recent în Dock-ul de pe MacBook

Am început să mă uit peste link-urile pe care mi le-am salvat de-a lungul timpului și pe care nu apucasem să le parcurg și am găsit cu ocazia asta un truc pentru MacBook care mi se pare util și care, pentru că mi-a plăcut, m-am gândit să-l împărtășesc și cu voi.

În urma acestui articol poți învăța cum să adaugi în Dock-ul de pe MacBook un buton care să-ți arate aplicațiile deschise recent. Ele vor arăta ca în imaginea de mai jos:

buton care sa-ti arate aplicatiile deschise recent pe macbook

Cum faci să-l adaugi? Destul de simplu:

1. Deschide aplicația Terminal. Ca să faci asta, poți apăsa Cmd + Space și apoi scrii „Terminal” în căsuța apărută.

2. Odată deschis Terminalul, pune în el codul de mai jos și apasă Enter. Îl poți lua folosind comenzile Cmd + C (Copy) și Cmd + V (Paste).

defaults write com.apple.dock persistent-others -array-add '{ "tile-data" = { "list-type" = 1; }; "tile-type" = "recents-tile"; }'

3. Acum ai introdus butonul, dar nu-ți apare încă pentru că sistemul trebuie să lanseze din nou Dock-ul, ca să-și dea seama de diferență. Așa că scrie în aplicația Terminal textul „killall Dock” – fără ghilimele, iar cuvântul „Dock” să înceapă neapărat cu majusculă.

4. Gata, acum ai un buton care îți arată o listă cu aplicațiile deschise recent. Dacă dai click-dreapta pe el, vei putea seta cum să se vadă conținutul (Grilă, Listă etc.). Tot cu click-dreapta poți seta ca în loc de aplicații deschise recent, să-ți arate documentele deschise recent.

Important de menționat e faptul că dacă vrei, poți lansa comanda de mai sus de mai multe ori, astfel încât să-ți apară acolo mai multe butoane. Practic, dacă vrei un buton care să-ți arate aplicațiile deschise recent și încă unul cu documentele deschise recent, poți face asta fără nicio problemă. :D

Iar dacă îți dai seama că nu-ți place butonul și vrei să-l scoți, e de-ajuns să-l iei cu mausul și să-l ridici în sus, spre Desktop. Și așa îl vei șterge, ca în fotografia de mai jos.

buton care sa-ti arate aplicatiile deschise recent pe macbook 1

sursa info

Tags:

Leave a Reply