Apple a decis să înlocuiască gratuit tastaturile de la MacBook-urile noi cu probleme

Când s-au lansat MacBook-urile din 2015, Apple a introdus un nou tip de tastatură care avea tastele mai moi și mai ușor de apăsat. Au numit acea inovație „Butterfly Keyboard”, pentru că mecanismul din spate arăta ca aripile unui fluture.

Apple a decis să înlocuiască gratuit tastaturile de la MacBook-urile cu probleme

Noul tip de tastatură a avut și câteva probleme incluse, pe care Apple le-a tot ignorat de-a lungul timpului, spunând că problemele se aplică unui număr atât de mic de utilizatori, încât sigur fac ei ceva greșit, de-aia nu funcționează cum trebuie tastaturile respective.

Doar că internetul dă voie oricui să zică orice, așa că au apărut foarte mulți posesori de MacBook care au spus că au probleme cu tastaturile. Și cine știe câți or mai fi fost care n-au spus?

Ei bine, din 2015 și până în 2019 nu numai că Apple nu și-a recunoscut greșeala, dar a continuat să instaleze pe MacBook-uri aceleași tastaturi care din când în când aveau probleme.

Singura modificare pe care au făcut-o în acești 4 ani a fost să adauge o membrană de cauciuc sub taste, ca să împiedice praful să intre acolo, asta pentru că una dintre probleme era aceea că, din cauza prafului care intra sub taste, anumitor utilizatori le săreau tastele. 🙃

Problemele mai grave nu au fost rezolvate așa ușor, iar ele sunt următoarele:

  • uneori, când scrii și apeși o singură dată o tastă, ea scrie acea literă de 3 ori;
  • uneori, când faci combinații de taste cu Shift sau Command, laptopul se comportă ca și cum nu ai fi apăsat pe Shift sau Command, ignorând total tastele respective.

Ei bine, săptămâna trecută Apple a recunoscut că există o problemă la acest model de tastatură și a spus că schimbă gratuit tastaturile laptopurilor cu probleme.

Mai multe detalii despre asta găsești direct pe site-ul celor de la Apple.

Din nefericire, laptopul meu face parte din gama celor cu probleme. Soluția (provizorie) pe care am găsit-o a fost să instalez un soft numit Unshaky care a blocat până acum repetarea a 1172 de taste. Dar problema e departe de a fi rezolvată complet, iar uneori e chiar enervantă, de-aia mă bucur că există acest program de înlocuire a tastaturii, pe care vreau să-l accesez și eu.

Tags:

4 Comments

  1. Bogdan 27 mai 2019
    • Cristian Florea 28 mai 2019
  2. Gabriela 27 mai 2019

Leave a Reply