Apple lansează iOS 10.3, macOS 10.12.4, watchOS 3.2 și tvOS 10.2. Uite ce e important

Apple a lansat câteva actualizări ale sistemelor de operare, pentru toate device-urile sale. Uite ce mi se pare important de notat pentru fiecare device în parte:

iPhone are acum iOS 10.3, iar cel mai important lucru la noul update mi se pare faptul că au trecut la un cod mai modern, care ajută ca iPhone-ul tău să se miște mai rapid și care ocupă mai puțin spațiu, eliberând cel puțin 2 – 3 GB pe device-ul tău doar pentru că-ți faci update, fără să schimbi altceva. La mine, spațiul disponibil înainte de update era de 16,5 GB, iar după update este de 19,5 GB. Dacă îți plac detaliile tehnice, uite aici tot ce trebuie să știi despre noul AFPS (Apple File System).

MacBook-urile care rulează MacOS Sierra, beneficiază acum de noul MacOS 10.12.4, la care mi-a atras atenția funcția Night Shift, cu care ne-am obișnuit deja pe iPhone. Night Shift-ul face ca ecranul laptopului tău să aibă culori mai calde după apusul soarelui, ca să nu-ți obosească ochii, în cazul în care lucrezi noaptea, într-o cameră întunecată. E util și pentru că reușești să adormi mai ușor dacă termini de lucrat în mijlocul nopții. Pentru cei care au MacBook de mai mult timp: Night Shift face același lucru ca f.lux, numai că acum e integrat în sistemul de operare.

Apple Watch-urile au acum watchOS 3.2, care aduce funcția Theater Mode. Așa cum îi zice și numele, Theater Mode te ajută atunci când mergi la teatru sau la film. Activezi acea funcție, iar Watch-ul tău nu numai că nu mai scoate niciun sunet, dar nici nu i se mai aprinde ecranul când miști mâna. Dacă vrei să aprinzi ecranul, trebuie să dai click pe ecran sau să apeși pe unul dintre butoanele ceasului.

Apropo, ca să actualizezi ceasul la watchOS 3.2, trebuie să ai iPhone-ul actualizat la iOS 10.3, altfel nu merge. :D

Apple TV vine cu tvOS 10.2, care nu aduce foarte multe schimbări. Sunt două lucruri notabile: 1. se schimbă puțin felul în care dai swipe, adică e mai sensibilă telecomanda la mișcările tale. Și 2. Orice film închiriat prin iTunes este acum disponibil instant pe toate device-urile tale, inclusiv pe Apple TV, cu ocazia noului update.

Leave a Reply