Uite ce articole sportive au inovat inginerii Decathlon și cum te ajută asta pe tine

Toate produsele software pe care le folosim au, într-un colț, un buton de feedback. Dacă apeși e el, poți spune dezvoltatorilor ce părere ai tu despre softul lor și ce îmbunătățiri i-ai aduce. În funcție de producător, uneori acele recomandări sunt ascultate sau nu.

Cu toate astea, feedback-ul de la utilizatorul de rând mi se pare întotdeauna foarte important. Pentru că echipa care a dezvoltat acel soft este atât de implicată în proiect, încât uneori îi mai scapă niște lucruri de bază, care ar fi foarte utile pentru toți utilizatorii.

Dar cum ar fi ca acest sistem de feedback și implementare de modificări să se întâmple și la alte produse, nu doar la softuri?

Vestea bună e că se întâmplă, mai ales la Decathlon. 😁

Decathlon ascultă feedback-ul venit de la clienți în legătură cu produsele sportive pe care le vinde la raft, analizează acel feedback, apoi îl trimite către echipa care dezvoltă produsele. Inginerii care dezvoltă produsele se gândesc la soluții pentru problemele oamenilor și așa apar pe rafturile Decathlon produse cu tag-ul „Inovație”.

Când o să mergi data viitoare la Decathlon și-o să vezi scris „Inovație” în dreptul unui produs, să știi că acel produs a fost inovat ascultând feedback-ul venit de la sportivii care au folost versiunea anterioară a produsului. Practic, tu te poți bucura de un produs îmbunătățit, care îți va satisface nevoile și mai bine.

Iar dacă vrei să vezi lista completă de produse inovate de Decathlon, o găsești pe site, aici.

Ce înseamnă inovație la Decathlon?

Spre exemplu, la o bicicletă eliptică poate însemna faptul că nu trebuie s-o conectezi la priză, pentru că se alimentează singură pe măsură ce pedalezi.

Pentru o cască de protecție pentru box ar putea însemna o bară de protecție care protejează nasul, ochii și pomeții.

Pentru un cort ar putea însemna sistemul care-l face să poată fi montat în doar două secunde.

Pentru un set de camping ar putea însemna faptul că toate uneltele de gătit de care ai nevoie pe munte se adună într-un ambalaj mic și practic.

Important e faptul că indiferent de produs, știi sigur că e cea mai bună versiune a produsului respectiv. În plus, este și la un preț foarte bun, așa cum ne-a obișnuit Decathlon deja.

Dar lucrurile nu se opresc aici

Pentru a motiva inovația în cadrul tuturor mărcilor vândute la rafturile Decathlon, în 2005 a apărut Innovation Awards by Decathlon, un program prin intermediul căruia sunt premiate cele mai inovatoare produse ale anului.

Ideea a fost atât de bine primită încât evenimentul se face de 15 ani încoace, timp în care au fost premiate zeci de produse pe care le folosim cu toții, pentru că au venit cu soluții simple, plecând de la nevoile noastre.

Dacă vrei să vezi întreaga gamă de produse inovate la Decathlon, click aici.

Uite ce articole sportive au inovat inginerii Decathlon și cum te ajută asta pe tine

Leave a Reply