#asaincepe

Orice lucru are un început, iar acţiunile mari, lăudabile, care schimbă ceva, trebuie să aibă un început memorabil.

simulare let's do it, vrancea inceput

Astăzi a fost deschiderea oficială a Let’s Do It, Vrancea. Practic, am făcut o simulare a ceea ce va fi fix o lună mai târziu şi nu doar în Vrancea, ci în întreaga ţără.

Am ales Crângul Petreşti drept ţintă pentru atacurile noastre de curăţare şi, după cum vedeţi, am avut şi câţiva copii printre noi. Am fost foarte harnici şi voioşi cu toţii, aşa cum puteţi vedea în pozele de mai jos.

simulare let's do it, vrancea 1
#asaincepe 1 | Cristian Florea

E incredibil cum nişte copii ar putea da ditamai palmele peste faţă (la modul figurat, bineînţeles) oamenilor mari. Bine că suntem în stare să înjurăm oamenii de la conducere pentru că nu fac nimic, în timp ce noi nu reuşim să aruncăm o amărâtă de hârtie în coş. Atât timp cât noi nu vom respecta locurile în care trăim, nu cred că putem avea pretenţia ca cineva să ne respecte pe noi.

La sfârşit, după ce am curăţat doar vreo 100 de metri pătraţi, grămada de saci arăta aşa:

sfarsit simulare let's do it, vrancea

Dacă pentru 100 de metri am strâns atât, voi vă daţi seama ce se ascunde în adâncul pădurii? Vă închipuiţi ce putem strânge pe o rază de 10 kilometri, sau mai mult?

În fine, după ce am terminat de adunat gunoiul altora, am descoperit ceva. Tot datorită celor mici, bineînţeles:

simulare let's do it, vrancea 3

Iar poza zilei, cu afişul pe care (sunt sigur) îl vor ignora 80% dintre cei care-l văd, arată cam aşa:

poza zilei - let's do it, vrancea

Eu m-am simţit foarte bine astăzi şi deşi m-am bucurat pentru că am reuşit să le oferim copiilor un nou loc de joacă, m-am şi întristat gândindu-mă că asta nu e singura zonă care are nevoie de curăţare şi că proiectul Let’s Do It nu se demarează singur.

De aceea ţin să vă amintesc faptul că vă puteţi înscrie pe site-ul Let’s Do It, România pentru a ajuta la ecologizarea din ziua de 24 septembrie şi că puteţi cere orice fel de informaţii în legătură cu acţiunea din Vrancea pe vrancea@letsdoitromania.ro sau chiar pe fc@floreacristian.ro (sau chiar la telefon. Găsiţi numerele mele la pagina de contact).

P.S.: Citatele pe care le-am scris în bulele din a doua şi a treia imagine nu sunt inventate de mine. Le-au zis însuşi copiii.

Tags:

4 Comments

  1. Val33ntyn 25 august 2011
    • Cristian Florea 25 august 2011
      • Val33ntyn 25 august 2011
      • Cristian Florea 25 august 2011

Leave a Reply