Ascultă trupe care nu-ţi plăceau la un moment dat. S-ar putea să fii uimit

Ai încercat vreodată să asculţi trupe care nu ţi-au plăcut atunci când le-ai auzit prima oară? Eu am încercat şi, spre surprinderea mea, mi-au plăcut inimaginabil de mult la a doua încercare.

Una dintre trupe este Queen. Hai, înjuraţi-mă pentru că acum 4 ani, când i-am ascultat prima oară, nu mi-au plăcut. De fapt, nu că nu mi-au plăcut, dar nu m-au impresionat în mod special. Ştiam de melodiile „We will rock you” şi „We are the champions” şi, când am încercat să ascult mai multe, mi-am dat seama că nu-s pentru mine. Acum vreun an s-a nimerit să ascult pe YouTube un playlist care să conţină mai multe melodii ale lor. Atunci mi-am dat seama că nu sună aşa rău cum îmi aminteam eu şi că au versuri chiar incredibil de bune. De-atunci sunt printre preferaţii mei.

A doua trupă care a fost dată la oparte iar acum are onoarea să fie în playlist-ul meu (de fapt eu cred că am onoarea să-i pot asculta) este Alternosfera. Ştiam de la ei o melodie, „Oraşul 511”, care îmi plăcea, dar nu în mod special. Am încercat acum vreo 3 ani să mai ascult câteva creaţii de-ale lor, dar nimic nu m-a atras, ba chiar îmi făcusem o impresie relativ proastă despre muzica pe care o prestează. Săptămâna trecută, le-am mai acordat o şansă, gândindu-mă (uşor neîncrezător, ce-i drept) că filmul trăit alături de trupa Queen s-ar putea repeta. Spre surprinderea mea, chiar aşa a fost. De vreo câteva zile îi ascult cu o poftă inimaginamilă, de-aia contul meu de Last.fm arată aşa acum:

alternosfera - top lastfm

Voi aţi încercat vreodată să ascultaţi trupe care nu v-au plăcut cândva?

Lasă un comentariu

9 comentarii

 • zdzero 26 Aug 2012, ora 23:26

  E normal pana la urma. Nu te poti astepta ca la 14 ani sa asculti piese mai complexe. S-ar putea sa nu intelegi nimic sau sa nu intelegi ce si cat trebuie si normal ca spui pas. Cand incepi sa te maturizezi te cam prind alte teme si mesaje.

  • Florea Cristian 27 Aug 2012, ora 08:53

   Da, da, cam aşa e. Am scris articolul în speranţa că unii nu le mai acordă o a doua şansă unor trupe, iar acum or să o facă. :D

 • Dorothea 27 Aug 2012, ora 08:57

  Şi încă cu câte trupe am păţit asta! Cea mai faină descoperire mi-a părut a fi Pink Floyd. Pe la 17 ani m-a lovit, timp de 6 luni i-am ascultat 2-3 ore pe zi cel puţin (era să ratez bacul din cauza lor).

  • Florea Cristian 27 Aug 2012, ora 10:27

   O, mersi că mi-ai amintit de Pink Floyd! Nu mi-a plăcut acum 4 ani şi vreau să încerc din nou. :D

 • Ana- 27 Aug 2012, ora 13:57

  queen, metallica, ac/dc, zdob si zdup, si vama veche…astea le-as asculta….imi e dor de aerosmith si bon jovi

 • Kass 27 Aug 2012, ora 20:42

  Asa mi s-a intamplat cu formatia mea de suflet. Era prin 2010, venisera in concert in cadrul unui festival la care mi-as fi dorit sa ajung. Mi-am zis sa ascult o melodie de-a lor, mi s-a parut initial un hazard, un haos (era vorba de o formatie de industrial metal). Dupa cateva luni am dat peste ei din nou si am mai ascultat cateva melodii…si de atunci am ramas fan, pur si simplu parca ma ungea pe suflet muzica lor, de parca era ceea ce cautasem ani intregi ca sa acopar un gol undeva. Partea proasta e ca am devenit si eu fan „la spartu` targului” cum s-ar zice pt. ca formatia urmeaza sa-si incheie activitatea si chiar nu mai am nicio ocazie sa-i vad. In 2010 a fost ultima data cand au venit in Romania, eu am pierdut festivalul, nici nu-i ascultam la vremea aceea, si mor de oftica pt. ca daca as fi fortat un pic lucrurile as fi putut sa ajung la festival, macar sa pot sa zic dup-aia ca am profitat de sansa care s-a ivit.

  • Florea Cristian 27 Aug 2012, ora 22:13

   Aşa am păţit eu cu Metallica. Nu-mi plăceau destul de mult atunci când au venit în România, iar acum îmi doresc tare mult să-i văd.