Am testat un aspirator robot, care se plimbă singur prin cameră

De Black Friday mi-am cumpărat un aspirator robot, care se plimbă singur prin cameră. Ca să-ți arăt cum funcționează, am făcut un clip scurt. Să scuzi problemele de sunet de data asta, te rog. :D

Ce am uitat să spun în video e că aspiratorul are 3 senzori de cădere: doi laterali și unul în față. Cei 3 senzori au grijă ca aspiratorul să nu înainteze dacă întâlnește o treaptă de pe care ar putea cădea. Cu toate astea, producătorii nu recomandă să-l lași să aspire singur pe mese sau alte obiecte de mobilier de pe care ar putea cădea. Adică au încredere în senzori, dar nu în totalitate.

Totodată, dacă ai parchet închis la culoare prin casă, iar aspiratorul nu vrea să pornească, e din cauza faptului că acei senzori au impresia că s-ar putea să cadă dacă înaintează. Soluția e simplă: setezi senzorii pe sensibilitate maximă (o să vezi că ai trei nivele de sensibilitate, iar dacă îl setezi pe cel de-al treilea nivel, își va da seama că parchetul e închis la culoare și nu e niciun risc să cadă).

Acest aspirator robot se numește Dirt Devil Spider M607, iar la momentul la care scriu acest articol încă e la preț redus. Îl găsești aici. Bineînțeles, există și variante mult mai scumpe și probabil mult mai performante, dar eu n-am vrut să investesc foarte mult într-un lucru care nu știam exact cum funcționează. Și mi se pare o achiziție chiar bună. Adică îl las să meargă singur o dată la două-trei zile, așa cum am zis și în video, ca să curețe praful care se strânge de obicei pe parchet.

Dacă ai întrebări în legătură cu felul în care funcționează, te rog să-mi spui. :D

Edit: Am testat și un aspirator robot mai inteligent, anume Xiaomi Roborock 2. Poți vedea în clipul de mai jos cum mi s-a părut.

Tags:

2 Comments

  1. Marius 5 decembrie 2016
    • Cristian Florea 6 decembrie 2016

Leave a Reply