Astăzi, pentru o secundă, am uitat că sunt în România

caineAstăzi am văzut un lucru pe care nu credeam c-o să-l prind vreodată în România. Sau dacă o să fie, mă aşteptam să aibă loc peste vreo 30-40 de ani, nu acum.

Azi am văzut un român pe care l-aş putea numi fără niciun fel de regret, om civilizat. A făcut un lucru care în alte ţări este perfect normal, dar care la noi este trecut cu vederea.

Era un domn tânăr, undeva pe la vreo 20 şi ceva – 30 de ani care-şi plimba câinele (unul din ăla mic şi cu blăniţă albă, pufoasă, pe care-l adoră toate fetele – ca-n poză, numai că puţin mai mare. Nu ştiu cum se numeşte) liniştit. Chiar când a ieşit din parc, animalului i-a venit să-şi facă nevoile. S-a mişcat în aşa fel încât şi-a lăsat nevoile pe trecerea de pietoni.

Mă aşteptam la un scenariu clasic, domnul spunându-i câinelui „hai, să nu vină vreo maşină”, după care să-şi continuie drumul liniştit.

N-a fost aşa! Domnul s-a oprit, a scos din buzunar o pungă de plastic, a luat minunea lăsată de căţel pe mijlocul trecerii de pietoni, după care i-a spus „hai, să nu vină vreo maşină”.

Am rămas uimit de gestul omului. M-aş fi dus la el să-i mulţumesc pentru ce-a făcut şi să-i spun să-i mai înveţe şi pe alţii despre bunul simţ, dar m-am abţinut. Am preferat să mă bucur eu şi să împărtăşesc şi cu voi asta.

E un pas spre mai bine. Nu se va ajunge rapid la o civilizaţie ca în alte ţări, dar putem spera măcar.

*photo via

Lasă un comentariu

17 comentarii

 • Albastru 1 Iul 2011, ora 22:02

  <troll> Vai, dar ce fericit sunt acum dupa ce am citit aceasta postare.</troll>

 • IoanaZix 2 Iul 2011, ora 00:31

  Deci mai exista oameni si cu bun simt in aceasta tara. Acesta chiar ca este un articol bun!

 • OmulSimplu 2 Iul 2011, ora 00:34

  cum spunea un contemporan Speranta moare ultima,uneori murim noi inaintea ei. E posibil ca copii nostrii sa pranda o tara mai civilizata,eventual condusa de altii:))

 • SiteHTML 2 Iul 2011, ora 23:55

  Foarte frumos gestul omului, trebuia sa te duci sa-i strangi mana :), merita !

  • Florea Cristian 3 Iul 2011, ora 11:04

   Scuza-ma, dar nu pot sa-ti las link-ul pana cand nu vii cu un nume normal :) Mersi pentru intelegere

   • Dragos 4 Iul 2011, ora 00:47

    Numele meu e Dragos :),
    ap: frumos site si articole !

   • Florea Cristian 4 Iul 2011, ora 14:31

    Multumesc! Bun venit in randul comentatorilor normali, cu nume :)

 • Ovidiu 3 Iul 2011, ora 01:20

  Da mai sunt oameni normali în Romania. Am întâlnit și eu oameni normali, coboram scările școli și m-a ras cineva pe ghiozdan și imediat s-a cerut scuze dar chiar un pic eu nici nu am simțit și alta data mergem pe strada și sa băgat unu în mine chiar sa mă dea jos și tipic românește nici nu își cere scuze și merge mai departe fără nici o problema.

  Eu sunt prințe putini care ocolește spațiile vezi .Mergeam cu colegi prim par eu singurul care ocoleam spațiile vezi ceilalți fix prin mijloc și chiar le-am spus sa nu meargă pe colo nici nu mau ascultat. Alți mănâncă o punga de chipsuri alți mesteca o guma pe holurile școli și fix pe mijloc le aruncau așa ceva chiar nu am văzut. Ba chiar uni se uita la filme porno în timpul orelor, ce sa mai spun de manele tare sa audă toată scoală . Tipic ROMANEȘTE

 • Randy 3 Iul 2011, ora 01:54

  De cand am vazut titlul si poza cu acel catelusi eram sigur ca despre asta e vorba in postul tau. Bravo lui, om civilizat … :)

 • Farcas Gelu Danut 6 Iun 2012, ora 15:31

  Am vazut o chestie similara in Austria, acum catva timp. La ei civilizatia s-a facut si cu frumosul, dar si cu „bata”. Acum nu mai este nevoie de „bata”, le-a „intrat in sange” sa respecte regulile. La noi, multi sunt educati de copii sa nu respecte regulile, sa nu respecte nimic.

  • Florea Cristian 8 Iun 2012, ora 14:59

   Sperăm şi noi într-un viitor mai bun, cu bâtă sau nu. Poate într-o zi îl vom avea.