Au început înscrierile pentru Drumul Mingii

Au început înscrierile pentru Drumul Mingii 1 | Cristian FloreaAvem 1000 de oameni, 2400 de kilometri de parcurs, 8 oraşe mari, o minge de fotbal şi Finala Cupei României.

Drumul Mingii este o campanie iniţiată de Timişoreana în scopul conştientizării populaţiei că vrem de fair play, dedicare şi pasiune, atât pe teren cât şi în tribune la meciurile noastre.

Cele 8 oraşe mari de care spuneam mai sus sunt: Timişoara, Craiova, Piteşti, Brăila, Galaţi, Piatra Neamţ, Bistriţa şi Braşov. Ne trebuie 1000 de iubitori de fotbal pentru a alerga cu mingea la picior timp de 2,5 km, moment în care sunt încurajaţi de suporterii interesaţi şi ei, la rândul lor, de eveniment (unul dintre suporteri s-ar putea să fiu chiar eu).

Ca să te înscrii, ai nevoie de un cont pe care-l faci imediat aici, de puţină condiţie fizică şi de foarte, foarte multă pasiune pentru fotbal. Pasiunea ta pentru fotbal va decide dacă vei fi sau nu unul dintre cei 1000, pentru că va trebui să completezi o căsuţă în care să spui motivaţia pentru care vrei să te alături cauzei, iar aia cred că va cântări cel mai greu când vine vorba de oamenii care vor alerga cu mingea la picior.

Drumul Mingii va începe pe 16 aprilie, startul dându-se de la Timişoara, iar primul checkpoint aflându-se la Lugoj şi se termină pe 25 mai, la Braşov.

De-aş fi major, serios, m-aş înscrie. Aş face drumul cu vreun mijloc de transport până la Galaţi (pentru că dintre oraşele prin care mai trece mingea, Galaţiul e cel mai apropiat), aş veni cu mingea de acolo, apoi aş mulţumi Timişorenii pentru idee, fair play şi încurajare la sport. Pentru că da, una dintre problemele noastre principale este că înlocuim online-ul cu activităţile din offline, uitând că un organism, ca să fie sănătos, are nevoie de sport. Mă voi mulţumi, touşi, cu susţinerea psihică a celor care au de gând să alerge, dacă eu nu mă pot implica mai mult. Voi încerca să ajung pe drumul mingii să-i încurajez pe iubitorii sportului cum ştiu eu mai bine.

Apropo, noi, bloggerii din Vrancea, avem de gând să mergem la Tecuci când mingea va trece pe acolo. Nu nu ne supărăm dacă veniţi şi voi, sau măcar dacă vă organizaţi şi mergeţi în apropierea oraşului vostru. Vreau să arătăm că blogosfera românească (şi cea locală, nu doar cea din Bucureşti) poate să se facă auzită.

Aşadar, iubitori români de fotbal, ne bazăm pe voi?

P.S.: Să nu uităm că bloggerul oficial al campaniei este chiar Chinezu (şi nu, nu m-a ameninţat ca să apară în două articole de pe blogul meu astăzi :)))

Tags:

8 Comments

 1. Tudor 24 martie 2011
  • Cristian Florea 24 martie 2011
 2. ramicori 24 martie 2011
  • Cristian Florea 24 martie 2011
 3. Axel 25 martie 2011
  • Cristian Florea 25 martie 2011
 4. Romedicale 25 martie 2011
  • Cristian Florea 25 martie 2011

Leave a Reply