Avem şi degustători de altceva în afară de alcool?

degustator de inghetataStăteam astăzi şi mă gândeam cum a reuşit Chinezu să dea lovitura cu al său Blog de Bere din simplul fapt că dintre atâţia iubitori de bere de pe la noi, nimeni nu s-a gândit să devină degustător, sau măcar să încerce să scrie despre bere.

Astăzi m-am gândit că nişa asta a degustătorilor e foarte restrânsă. Degustători de vinuri cu blog sunt destul de puţini (îl ştiu doar pe Alin, dar asta nu înseamnă că nu mai există şi alţii), degustător de bere e doar Chinezu (sau mai sunt oameni cu blog de bere şi nu ştiu eu?), dar degustători de… altceva avem?

Mă gândeam că orice pasiune pentru o anumită băutură sau un anumit aliment poate fi atât de nebună încât să nască un blog despre băutura sau alimentul respectiv. Avem atâtea bloguri de gătit, dar nu ţin minte să fi văzut un blog al unui degustător de, nu ştiu, îngheţată. În care omul nu numai că-ţi zice unde a mâncat cea mai bună îngheţată şi cum o degustă el, ci poate îţi arată şi ceva reţete de succes.

Cred că spaţiu încă mai este pe industria online românească, ne mai trebuie doar nişte oameni dornici de a dezvolta proiecte.

Lasă un comentariu

14 comentarii

 • MadMike 29 Sep 2011, ora 17:48

  Ca sa raspund cat mai pe scurt, da, avem: Degustatori de etnobotanice. Sunt multi!

  • Florea Cristian 29 Sep 2011, ora 21:49

   Astia n-au site-uri despre asta :))

  • Barbu 30 Sep 2011, ora 13:27

   Dar ce ai cu oamenii. Sa se sparga pana nu mai stiu cum ii cheama

 • Bogdan 29 Sep 2011, ora 20:25

  Degustatori de bere sunt multi! Fiecare intalnire in offline a bloggerilor are la baza lichoare magica :)

  • Florea Cristian 29 Sep 2011, ora 21:58

   Da, dar cati dintre ei au bloguri de bere? Ca pana la urma totul se rezolva la a scrie despre ceea ce consumi, nu? :))

 • Nebunia 29 Sep 2011, ora 20:37

  Ideea cu blogul de inghetata suna apetisant de bine :D oricum, mai sunt si alte bloguri despre bere… http://berarul.ro/ imi vine in momentul asta in cap, dar mai sunt…

  • Florea Cristian 29 Sep 2011, ora 21:59

   De-aia am zis in paranteza ca s-ar putea sa mai fie bloguri si sa nu stiu eu. Mno, dar blog e inghetata ar merge. Si de paine, sau alte alimente :D

  • Robi09 30 Sep 2011, ora 21:04

   Hmmm…berarul se obisnuia sa fie un eveniment cand eram eu mai mic…mult mai mic. :))

 • Alexander 29 Sep 2011, ora 21:33

  Dap, avem hic*** dejgustatori , hic hic*** , de must…..HIC*** parerea mea……

 • Pincu 29 Sep 2011, ora 23:06

  Eu voi furniza idei celui care vrea sa scrie despre cola!:))

 • alibus 5 Oct 2011, ora 09:44

  In mod surprinzator poate, exista degustatori pentru aproape orice, degustatori de apa minerala, de ciocolata, etc. Nu multi din ei au insa blog pe aceasta tema. Tu ai citi un blog despre apa plata?

  • Florea Cristian 5 Oct 2011, ora 16:21

   Daca as fi consumator de apa plata, as citi, serios (eu beau foarte rar apa plata, de-aia nu ma pasioneaza prea tare subiectul). Nu stiu daca mi-ar schimba cu ceva stilul de viata, dar mi s-ar parea interesant de urmarit