Băi, frate

Câteodată când mă uit în jurul meu şi văd că sunt persoane mai putrezite la minte ca mine chiar îmi creşte inima. Mai ales când ele mai au şi funcţii înalte.

Spre exemplu, tanti asta de se numeşte Ministră a Învăţământului, Ecaterina Andronescu, a divorţat de minte de tot din câte îmi dau seama şi boala i se agravează pe zi ce trece.

Întrebare: La ce-mi trebuie mie 3 ore de fizică pe săptămână la profil de matematică înformatică?

Băi, deci de două zile visez numai Newton, Hooke, Young şi tot felul de din ăştia care au dat tot felul de legi ce mă seacă pe mine la tărtăcuţă.

Cu ce mă ajută pe mine că ştiu să calculez Forţa de frecare la alunecare a unui corp în meseria de programator? Sau webdesigner? Cu nimic! Dar ne sunt băgate pe gât de parcă le-am cere noi.

Lasă un comentariu

43 comentarii

 • NuPrivi 28 Apr 2009, ora 10:38

  Corect! Si eu am o terorista la fizica, era semestrul trecut sa raman corigent:))

  De la mine poti citi: Reggae românesc

 • Narcisone 28 Apr 2009, ora 10:56

  @NuPrivi lasa bre ca si pe mine m-a rupt aia semestru trecut..noroc ca acum asta e mai buna cu mine..am note mai mari si mai inteleg si io cate ceva:)>- :-:

 • Grim_Cris 28 Apr 2009, ora 10:45

  eu totusi n-am ajuns in stadiul asta (cred) .. sa vad cat iau la lucrare :))

 • Serginho 28 Apr 2009, ora 11:47

  Grim la tine e bine… dar la mine e SI MAI RAU…

  Profa de INFORMATICA !!! Stiti ce facem noi la teorie? Ne pune sa copiem din manual… cuvant cu cuvant… la sfarssit de an ne controleaza caietul si pac nota…

  La practica… desenam in paint :| sau scriem scrisori in WORD… aici chiar poti sa iti bagi p…icioarele in ea de profa

  De la mine poti citi: Banc: Ce face calculatorul din oameni!

 • credit casa 28 Apr 2009, ora 11:53

  Mai bine ar baga niste ore de sport si mai putina religie sau deloc.

 • Grim_Cris 28 Apr 2009, ora 12:01

  Numai prosti … cateodata chiar ma intreb cum naiba au ajuns profesori daca nici sa predea n-au habar!

 • Raluca 28 Apr 2009, ora 14:56

  Sunt in totalitate de acord cu tine:)>- ce-mi trebuie mie la mate-info 3 ore de fizica pe saptamana?~X(….as prefera o ora in plus de info si una in plus de mate si sa am decat una de fizica ;) ;))

 • Andrei 28 Apr 2009, ora 14:29

  Sormea e tot la mate-info, dar am o vagă impresie că ea face doar 2 ore de fizică pe săptămână…

  De la mine poti citi: Viitorul prieteniilor virtuale

 • RedAndBlue 28 Apr 2009, ora 19:36

  In loc de fizica sau toate aiurelile alea de module as prefera in locul lor numai sport , as zburda toata ziua pe teren :D

  De la mine poti citi: Comicul de seară

 • Marius 28 Apr 2009, ora 20:41

  Mecanica e superba, doar gandeste-te cate poti face cu fizica, daca o sa fi programator poate o sa trebuiasca faci un sistem de operare pentru un robot sau ceva..

  De la mine poti citi: Salvaţi animalele din Deltă

 • SteeL 28 Apr 2009, ora 20:46

  fizică are legătură strânsă cu matematica

  De la mine poti citi: România: Welcome to Romania! Have a great day!

 • Grim_Cris 28 Apr 2009, ora 20:49

  @Marius … prin programator voiam sa spun ca voi face site-uri in PHP sau ma voi folosi de alte limbaje la ceva, in niciun caz la un robot. Anyway, fizica de clasa a9-a nu ma va ajuta la crearea unui sistem de operare pentru un robot. Imi trebuie ceva mult mai avansat, sunt sigur.

  @SteeL, cam asa e … dar depinde si de profesor

 • Turcik 28 Apr 2009, ora 21:58

  Si eu sunt la mate-info, tot cls a 9-a, intensiv mate(asta doar din cauza/datorita faptului ca dirigintele e profesorul de mate), si fac tot 3 ore de fizica pe saptamana… asta chiar mi se pare ok, pentru ca dupa terminarea liceului vreau sa dau la aviatie(deci imi trebuie si fizica si mate)… intrebarea e la ce ma ajuta religia, desenul, muzica, logica, sportul, istoria, geografia si chestiile de gen, din moment ce eu am dat la profil real nu uman :|… oricum invatamantul din Romania e praf si pulbere, frate`meu face la fac. de mecanica mai multa chimie decat fizica :-j

 • Tiberiu 28 Apr 2009, ora 23:52

  Oare din cauza ca este un profil real ? Pentru ca inainte se numea matematica – fizica ? Pentru ca nu iesi neaparat programator sau webdesigner daca esti la profilul matematica informatica ? Sunt in aceasi „oala” cu tine, dar nu sunt revoltat cu privire la orele de fizica, ci la cele care sunt cu adevarat inutile (muzica, desen, psiho, antre, istorie, geografie).

  Bafta

 • Gheorghe007 29 Apr 2009, ora 00:03

  Am urat fizica pana in momentul in care am facut cunostinta cu proful. Cred ca depinde mai mult de profesor decat de materie, pentru ca atunci cand reusesti sa o intelegi, fizica e chiar foarte interesanta. Si pana la urma, ce facem in clasa a 9-a si a 10-a sunt bazele, chestii pe care ar trebui sa le stie oricine. Ca in zilele noastre ignoranta si indiganrea atunci cand cineva ne face prosti sunt la moda… eh, e o chestie pe care prefer sa o ignor.

 • CupY 29 Apr 2009, ora 00:25

  Din pacate Romania nu a adoptat modelul colegiilor din Statele Unite unde fiecare elev isi alege cursurile la care vrea sa participe si nimic mai mult.

  De la mine poti citi: Sarutul intre fete

 • Andrei M. 29 Apr 2009, ora 07:00

  Nu-mi adu aminte de fizica…am un prof.. :(

  De la mine poti citi: M-am lăsat de blogging?!

 • Grim_Cris 29 Apr 2009, ora 11:25

  @Tiberiu … profilul de mate-fizica este altul la noi in liceu. Ar trebui sa fie total diferit dar culmea, are tot 3 ore de fizica pe saptamana

 • produse bio 29 Apr 2009, ora 16:23

  Sunt necesare ca sa iti dezvolti o gandire practica. Daca acum te plangi … asteapta sa vezi ce porcarii inveti la facultate in anu 3-4.

  De la mine poti citi: Rondele Uscate Din Porumb BIO Lima 130gr – 12,49 ron

 • maryusyk 29 Apr 2009, ora 20:54

  grim…stai linistit, aceeasi problema: mate-info intensiv engleza, 3 ore de fizica. Intrebare: la ce ma ajuta? Raspuns: la nimic! Am uitat tot ce stiam din generala, am o profa care iese la pensie la anul si saraca a inceput sa uite, e praf…ce sa astepti de la noi. Nu e normal, dar pe cine sa luam la rost? Doamna ministru vrea sa scoata orele de sport, in schimb…bagati fizica in noi cat puteti… PS: ma bucur ca mai am o luna jumate si scap de liceu…frica de bac ramane pe alta data :))

 • Marius 29 Apr 2009, ora 20:54

  Eu am facut niste leduri sa-si schimbe culorile cu C#, programator nu inseamna doar php, html ci si C,C++.. btw si eu sunt a9a si sunt la profil real, 4 ore de fizica pe saptamana :)

  De la mine poti citi: Salvaţi animalele din Deltă

 • Grim_Cris 29 Apr 2009, ora 21:14

  stiu cat de vasta e programarea … prima data am facut cunostinta cu ea in clasa a V-a la Borland Pascal … acum studiez C++ in liceu. Anyway, prin meseria de programator ma refeream strict la site-uri web :d

 • cinevanecelebru 30 Apr 2009, ora 18:45

  Fizica are legatura cu mate-info. Eram mai intelegator daca spuneai ce cauta orele de desen, religie si muzica…

  De la mine poti citi: Părinţi idioţi, copii legumă

 • Andu 30 Apr 2009, ora 22:08

  profilul mate-info e un fel de adunatura a tuturor profilelor unul intr-altul (incluzand profilele vocationale). de ce? ca sa aiba indecisii unde sa se duca dupa ce termina.
  cel putin, asa cred eu. altfel, nu-mi explic de ce toti profii mei in frunte cu profele de desen si muzica, vor sa le stiu eu materia lor perfect, avand in vedere ca unele chiar n-au ce face cu mate-info si nici cu bilingv engleza…

  cat despre fizica, profesoara mea e de asemenea de groaza… :(

  De la mine poti citi: Cel care a cautat lumina

 • Luana 3 Mai 2009, ora 20:27

  Am facut chimie si fizica pana in clasa a unspea, si mate m2 pana la sfarsitul lumii…asta, liceului, la profil stiinte sociale. Mi-au mancat nervii si ficatii, chit ca-s totusi subiecte interesante, daca n-ar fi „de scoala”… chimia am detestat-o cu profa cu tot, am avut cele mai mici note din viata mea (mama e chimist, asa ca se lua cu mainile de cap cand auzea ispravile :)) )

  De la mine poti citi: Sezonul mireselor

 • Grim_Cris 3 Mai 2009, ora 21:45

  Deaia intotdeauna am spus ca cei mai nefericiti copii sunt cei care au parinti profesori. Trebuie sa stii materia pe care o preda mama si tata la perfectie ca sa nu te faci de ras :D

 • Luana 4 Mai 2009, ora 01:07

  mama nu e profa, ca i-ar bate pe toti =)) e de profesie chimist… e trasatura de familie faptul ca nu suntem in stare sa explicam chestii :))

  De la mine poti citi: Sezonul mireselor

 • Sixx 4 Mai 2009, ora 09:12

  Cei care se tot intreba la ce le trebuie mate, fizica, lgoica, etc.
  1. Cultura ta generala unde e frate? Crezi ca daca stii multa matematica esti vreun cultivat? Nu.
  2. Nu toti tipii de la mate info vor sa fie programatori si de astea…sunt o gramada care vor la medicina and other stuff..deci :)

  De la mine poti citi: Arsi de vii

 • Grim_Cris 4 Mai 2009, ora 10:02

  Corect ar fi sa aiba profesorii pretentie la materia lor in functie de profilul pe care vrei sa-l urmezi la facultate.

  Daca eu ma fac programator sa nu-mi umple capul cu chimie sau fizica sau mai stiu eu ce. Daca prietenul meu din prima banca se face nu stiu ce arhitect, normal ca invata fizica la greu si geometrie in prostie ca doar ii trebuie in viata.

  Profii s-au obisnuit sa ne ceara tot pentru materia lor dar nu-si dau seama ca unora chiar nu ne trebuie in viata.

 • Sixx 4 Mai 2009, ora 11:16

  Asta e adevarat, dar asta nu inseamna ca materiile puse in orar sunt inutile. trebuie sa stii cate putin din toate!

  De la mine poti citi: Arsi de vii

 • Grim_Cris 4 Mai 2009, ora 11:59

  asa trebuie … dar profesorii vor sa le stii LA PERFECŢIE pe toate 8-|

 • Gabi 6 Mai 2009, ora 00:35

  Eii..uşor..Eu am 2 ore de fizică la ştiinţe-sociale:D..Bine,din ce ştiu, scap de ele începând din a 11a..Şi totuşi.. e mult pentru uman..

 • Miss Tyaa 8 Mai 2009, ora 23:28

  Urasc fizica .Imi place chimia . Ador istoria . ::>

 • Grim_Cris 9 Mai 2009, ora 13:38

  ador sportul si informatica :D

 • Catalin 10 Mai 2009, ora 19:04

  pfff….bine zici de fizica…da’ mai ales de chimie…puteti sa ziceti ce vreti,dar mie,pe profil economic,la ce imi trebuie frate chimia???sa stiu din ce substante sunt alcatuiti banii???pnm…mi se pare anormal…adica sunt de acord cu orele de sport:sunt extrem de necesare,altfel am deveni o tara de obezi(in cel mai bun caz)…dar altele…

 • Barbie 12 Iun 2009, ora 02:00

  Nu pot sa zic decat ca : Viata uneori e simpatica iar scoala Nu!:))

 • Andrei 10 Oct 2009, ora 23:37

  Daca faci cu mereuta te inteleg… si ai uitat sa specifici ceva : 3 ore de fizica si doar 2 de info!!

  • Grim_Cris 11 Oct 2009, ora 11:52

   fac cu Treistoreanu. Alta belea. Si da, 3 ore de fizica si doar doua de info. Dar articolul a fost scris cat inca eram in clasa a9-a, cand faceam 3 si 3 :D

 • manhst 10 Oct 2009, ora 23:45

  Inca nu sunt la liceu,dar anul asta ne-a baga 2 ore de educatie tehnologica si ne-a scos informatica :| .. la ce ajuta materia asta nu stiu … si parca nu era de ajuns mai avem si o singura ora de sport si 2 de chimie .. 8-|
  .-= Ultimul articol al lui manhst – Turismul din România =-.

  • Grim_Cris 11 Oct 2009, ora 11:50

   programa scolara e o porcarie, am zis!

 • Satisfaction 20 Feb 2012, ora 22:26

  Bai, frate*

 • Florin Salam 19 Ian 2016, ora 00:53

  Mecanica este necesara pentru a intelege electricitatea. Electricitatea este necesara pentru a intelege electronica. Electronica este necesara pentru a intelege cum functioneaza un computer. Programatorul care nu stie num sunt stocate numerele float in memorie sau rolul registrilor in CPU e un bou care va face programe lente – asta daca va gasi vreodata slujba.