Bem, fumăm şi repetăm

S-a făcut că week-end-ul ăsta fusei plecat la Piatra Neamţ. Motivul n-are rost să-l descriu aici, pentru că nu ştiu cât de mult vă interesează. Important este că am fost cazat într-un fel de internat. „La tabere” îi spuneau cei de-acolo.

Tot week-end-ul ăsta, la Piatra Neamţ, a fost un mare concurs de muzică, motiv pentru care, în acelaşi internat, erau cazaţi nişte copii de la nu ştiu ce Liceu de Arte din ţară, care cântau la diferite instrumente de suflat, gen flauţi, fagoţi, clarinete etc.

Copilaşii (elevi, din clasa a IV-a până într-a VIII-a), repetau de zor. Dar cum? De la ora 22:00 sau 23:00, până noaptea pe la 1:00 sau 2:00. De ce? Că aşa au primit ordin. De sus.

Pe noi nu ne deranja chiar atât de mult faptul că repetau dacă n-o făceau în mijlocul coridorului, care propaga sunetele până în camerele noastre în 2 timpi şi 3 mişcări. Nu că am fi vrut să dormim, dar nici nu ne mai auzeam vorbind când începeau băieţii cu orchestra în noaptea aia liniştită.

Unde mai pui că erau beţi? Da, aţi auzit bine, copiii despre care vorbeam mai sus, consumau alcool. Şi nu puţin, ci sticle întregi de vin. Imaginaţi-vă 5-10 copii (de 10 – 15 ani) care urlă din instrumentele de suflat, fiind sub influenţa alcoolului.

Cu ei nu te puteai înţelege, adică să-i rogi s-o lase mai uşor, că ne spuneau, beţi fiind, că aşa le-a zis lor profesorul, să repete noaptea. Culmea era că profesorul chiar aşa le spusese. Nu ştiu de ce, dar aşa era. A trebuit să ducem muncă de lămurire cu el, să-i explicăm că performanţa în muzică nu se face la 12 noaptea, mai ales că alţii (coordonatorii noştri) vor să se odihnească, sau cel puţin să petreacă noaptea în linişte. L-am convins până la urmă şi au încetat repetiţiile.

Ce e ciudat în povestea asta?

1. De ce profesorul (un om pe la 30 şi ceva de ani) îi lăsa pe copii să se îmbete până să pice jos? Chiar unei fete îi fusese foarte rău de la atâta băutură şi au chemat salvarea.
2. De ce acelaşi profesor îi pune să repete noaptea, pe hol, când este conştient de faptul că lumea mai vrea să mai şi doarmă.
3. Ce responsabilitate avea profesorul până la urmă? Dacă acei copii păţeau ceva (nu se ştie la beţie de ce eşti in stare), iar el nici măcar nu-i supraveghea, ştim cu toţii că risca puşcărie. Cum oare putea fi atât de liniştit şi n-avea niciun cuvânt de spus în legătură cu cantitatea de alcool pe care-o consumau elevii săi?

Lasă un comentariu

14 comentarii

 • DrCriss 28 Noi 2010, ora 22:33

  Era și profesorul beat :))

  • Florea Cristian 29 Noi 2010, ora 07:06

   din pacate, nu :)) profesorul era chiar ok. am vorbit cu el si nu simteam miros de alcool venind de la el. in plus, parea foarte lucid si ok. nu stiu care era problema lui :))

 • MidSuMmEr NiGhT's DrEaM 28 Noi 2010, ora 23:05

  Simplu nu era profesor:))
  sau daca era ne putem imagina o poveste:)) cum ca ar fi proful pedofil si lasa elevii in special elevele sa se imbete ca sa profite de ele. Asta in cazuri exceptionale( si totusi exista:| )

  • Florea Cristian 29 Noi 2010, ora 07:06

   aoleu, nu m-am gandit ca ar fi putut fi pedofil:| dar avea faţă de om normal, totuşi :-s

 • i4ever 28 Noi 2010, ora 23:43

  Mai exista si profesori incompetenti. Din nefericire, sistemul de examanire al eficientei profesorilor este unul praf si, mai grav, din cauza unora ca astia, profesori calificati in adevaratul sens al cuvantului, trebuie sa munceasca in alte locuri.

  • Florea Cristian 29 Noi 2010, ora 07:07

   sau muncesc tot ca profesori, dar pe la ţară, la un salariu de rahat, făcând naveta de la nu ştiu câţi kilometri depărtare

   • i4ever 29 Noi 2010, ora 10:25

    Si naveta ajungand la mai mult de 75% din salariu

 • Ioana 29 Noi 2010, ora 08:34

  mamăăăăăă, la tine i4ever scrie mai multe cuvinte in comentariu decat scrie la mine. [-(

 • Andrei 29 Noi 2010, ora 17:49

  O fi fost politician ceva si stia ca n-are ce sa i se intample. :|

 • val33ntyn 1 Dec 2010, ora 20:28

  la liceul sportiv mia zis un mic de acolo ca au fost in excursie si profu lor le-a imrumutat bani de bautura ca ei nu mai aveau :))

  • Florea Cristian 1 Dec 2010, ora 21:11

   ei, asta-i alta treaba. dar sa stai tu ca profesor langa un copil de clasa a5-a beat fara sa-i spui nimic, e aiurea