Bine, dar tu ce părere ai despre mine?

Orice-aţi spune voi, una dintre cele mai încuietoare întrebări din toate timpurile este „Ce părere ai despre mine?”. Fie că îi este adresată unei persoane pe care o cunoşti foarte bine sau nu, că n-ai ce face de ajungi s-o întrebi asta, sau că vrei doar un alt motiv pentru care să te umfli în pene, află că ai reuşit să-i închizi gura celui care trebuie să răspundă. Sau, de nu i-ai închis gura, află că tocmai l-ai pus să spună una-două minciunele în legătură cu tine, sau să ocolească unele gânduri, tocmai pentru a nu le face publice.

Astfel de întrebări iscă întotdeauna răspunsuri care nu te pot deranja. Deşi îi spui prietenului tău: „Spune orice, nu mă voi supăra”, amândoi ştiţi că te va afecta puţin răspunsul lui, dacă nu va fi pozitiv. Dacă într-adevăr ar fi putut spune orice, n-ar fi fost întrebat despre părerea lui în legătură cu tine, că ţie nu ţi-ar fi păsat.

Personal, mi se par aiurea astfel de întrebări, atât de aiurea încât le-aş cataloga ca „nelalocul lor” sau „nepotrivite”. Deşi poate îmi plac multe lucruri la tine, e imposibil să-mi placă toată fiinţa ta. Sigur e un gest care nu mi-a convenit, sau un tic pe care-l ai şi nu-mi place, sau faci tu ceva ca să nu mă încânte la tine. Deci dacă vrei părerea mea sinceră despre tine, n-o vei auzi, pentru că nu vreau să te fac să te simţi prost şi, la rândul meu, să-mi stric seara pe motive de genul ăsta.

Cel mult îţi voi spune sincer lucrurile pe care le apreciez la persoana ta, dar când trebuie să spun ce nu-mi convine, prefer să zic simplu: „N-am nimic de obiectat”.

Bineînţeles, mai sunt şi cazuri în care nu te cunosc atât de bine încât să am şi o listă cu ce nu-mi convine la tine, dar dacă faci parte din cei pe care nu-i cunosc destul, nu ştiu de ce m-ai mai întreba aşa ceva.

7 Comments

  1. irongates 15 mai 2010
    • Cristian Florea 15 mai 2010
  2. The Hunter 15 mai 2010
  3. Sixx 15 mai 2010
  4. A.Dragos 16 mai 2010
  5. Zoly 16 mai 2010
  6. unmaked 16 mai 2010

Leave a Reply