Bine, dar tu ce părere ai despre mine?

Orice-aţi spune voi, una dintre cele mai încuietoare întrebări din toate timpurile este „Ce părere ai despre mine?”. Fie că îi este adresată unei persoane pe care o cunoşti foarte bine sau nu, că n-ai ce face de ajungi s-o întrebi asta, sau că vrei doar un alt motiv pentru care să te umfli în pene, află că ai reuşit să-i închizi gura celui care trebuie să răspundă. Sau, de nu i-ai închis gura, află că tocmai l-ai pus să spună una-două minciunele în legătură cu tine, sau să ocolească unele gânduri, tocmai pentru a nu le face publice.

Astfel de întrebări iscă întotdeauna răspunsuri care nu te pot deranja. Deşi îi spui prietenului tău: „Spune orice, nu mă voi supăra”, amândoi ştiţi că te va afecta puţin răspunsul lui, dacă nu va fi pozitiv. Dacă într-adevăr ar fi putut spune orice, n-ar fi fost întrebat despre părerea lui în legătură cu tine, că ţie nu ţi-ar fi păsat.

Personal, mi se par aiurea astfel de întrebări, atât de aiurea încât le-aş cataloga ca „nelalocul lor” sau „nepotrivite”. Deşi poate îmi plac multe lucruri la tine, e imposibil să-mi placă toată fiinţa ta. Sigur e un gest care nu mi-a convenit, sau un tic pe care-l ai şi nu-mi place, sau faci tu ceva ca să nu mă încânte la tine. Deci dacă vrei părerea mea sinceră despre tine, n-o vei auzi, pentru că nu vreau să te fac să te simţi prost şi, la rândul meu, să-mi stric seara pe motive de genul ăsta.

Cel mult îţi voi spune sincer lucrurile pe care le apreciez la persoana ta, dar când trebuie să spun ce nu-mi convine, prefer să zic simplu: „N-am nimic de obiectat”.

Bineînţeles, mai sunt şi cazuri în care nu te cunosc atât de bine încât să am şi o listă cu ce nu-mi convine la tine, dar dacă faci parte din cei pe care nu-i cunosc destul, nu ştiu de ce m-ai mai întreba aşa ceva.

Tags:
  1. irongates sâmbătă, 15 mai 2010, 22:32
   • Cristian Florea sâmbătă, 15 mai 2010, 22:44
  2. The Hunter sâmbătă, 15 mai 2010, 23:41
  3. Sixx sâmbătă, 15 mai 2010, 23:49
  4. A.Dragos duminică, 16 mai 2010, 0:48
  5. Zoly duminică, 16 mai 2010, 10:51
  6. unmaked duminică, 16 mai 2010, 13:04

  Adaugă un comentariu