De ce merg la fiecare ediție de #bizsmscamp

Social Media Camp (sau #bizsmscamp, dacă o să cauți în funcție de hashtag) este singura tabără de social media de la noi din țară. Este organizată de Revista Biz și are loc de două ori pe an. Este evenimentul care strânge într-un singur loc companii, agenții și bloggeri și care, timp de 4 zile, le oferă ocazia de a discuta, a înțelege ce face fiecare și a găsi metode de colaborare. În această vară are loc a 13-a ediție a taberei, iar eu, uitându-mă în urmă, îmi dau seama că merg acolo pentru a 10-a oară.

Dacă mergi de 10 ori la rând la un eveniment, înseamnă că-ți place. Și că te ajută. Și că simți că trebuie să fii acolo de fiecare dată. La fiecare #bizsmscamp, eu îmi setez niște obiective, pentru că deși pare că ne distrăm continuu acolo (serios, verifică hashtag-ul, ca să vezi despre ce vorbesc), scopul taberei este ca fiecare înscris să aibă ceva de câștigat în urma participării sale în tabără. Fie că vorbim de contacte noi, de o înțelegere mai bună a mediului online sau de o colaborare nouă, important e ca tabăra să-ți aducă un plus. Iar eu înainte de fiecare participare îmi setez niște obiective care mă ajută să ajung la acele plusuri pe care mi le propun.

Spre exemplu, printre obiectivele pe care le setez de fiecare dată, neschimbate rămân două dintre ele: 1. să-i cunosc pe toți cei care vin în tabără și 2. să învăț să fac blogging mai profesionist.

Și am reușit. Nu chiar de fiecare dată, dar de cele mai multe ori am reușit. Faptul că-i cunosc pe toți la finalul taberei mă ajută să înțeleg mai bine ce face fiecare participant în domeniul în care activează, cu ce probleme se confruntă sau cum funcționează organizația în care lucrează. Iar faptul că-mi setez ca obiectiv să învăț să fac blogging din ce în ce mai bine mă ajută să-mi dau seama în ce zone am de lucru și să văd ce pot face pentru a mă perfecționa în acele zone.

În această vară vor fi 105 participanți în tabără. Pe unii dintre ei îi cunosc deja, dar cu siguranță vor fi mulți pe care o să-i cunosc abia acolo. Social Media Summer Camp 2017 are loc între 6 și 9 iulie la Pârâul Rece. Din păcate, nu mai sunt locuri pentru tabăra din această vară, dar poți încerca să te înscrii pe listele de așteptare și dacă renunță cineva, poate reușești să participi. Iar dacă de data asta nu o să fie loc, dacă o să fii pe fază, o să vezi când va fi ediția din iarnă, pentru că o să anunț eu, pe blog, în ce perioadă se desfășoară și când încep înscrierile.

Pe mine tabăra m-a ajutat să trec la următorul nivel în blogging. M-a ajutat să înțeleg mai bine cum funcționează agențiile și companiile, să aflu ce așteptări au de la colaborările cu bloggeri și să văd ce pot face ca mesajele pe care le transmit prin intermediul blogului să ajungă la cei interesați.

Mereu o să mai am lucruri de învățat, iar acesta este unul dintre motivele pentru care voi încerca să particip la toate edițiile de #bizsmscamp și de-acum încolo. :Dsocial media camp

Leave a Reply