Blochează-ţi calculatorul cu ajutorul unui stick USB

Am citit astăzi un articol tare interesant despre 5 lucruri pe care nu ştiai că poţi să le faci cu un stick USB. Dintre cele cinci, două lucruri ştiam deja că pot să le fac, două nu le ştiam, dar nici nu prea mă interesau, iar unul dintre ele nici nu-l ştiam şi am hotărât să-l şi dezbat aici, pentru că mi se pare foarte interesant.

Ştiai că poţi bloca accesul la PC-ul tău cu ajutorul unui stick USB? Nici eu, până azi.

Blochează-ţi calculatorul cu ajutorul unui stick USB 1 | Cristian FloreaAplicaţia se numeşte Predator şi este extraordinar de uşor de folosit. Pur şi simplu o instalezi şi o deschizi. O să ţi se spună să introduci stick-ul şi o parolă, apoi să redeschizi programul. Parola o poţi activa dacă vrei, dar nu este neapărată nevoie.

După ce ai făcut asta, vei observa în bara de start, lângă ceas, un cerc verde, iar dacă pui mouse-ul pe el, vei observa că îţi numără cât mai durează până la următoarea scanare. Practic, programul scanează o dată la 30 de secunde dacă tu ai sau nu stick-ul ăla în USB (timpul îl poţi modifica, adică cele 30 de secunde nu-s bătute în cuie). Dacă la sfârşitul acelor secunde îşi dă seama că stick-ul nu este introdus în USB, o să închidă monitorul şi o să blocheze mouse-ul şi tastatura până când conectezi din nou stick-ul la PC. Dacă parola e activată, o să-ţi ceară şi parola, dar dacă nu, îşi va reveni imediat la normal.

Programul ăsta e bun dacă stai cu mai mulţi oameni în cameră şi, când pleci de la PC, nu vrei să vadă la ce lucrezi tu. Sau iţi poţi trolla colegii aşa. Poate la un moment dat îşi vor da seama că au un stick în PC şi, când or să-l scoată, surpriză, că li s-a închis monitorul.

4 Comments

  1. A.Bobeanu 12 septembrie 2012
    • Cristian Florea 12 septembrie 2012
  2. Cornel Borină (Școala Web) 12 septembrie 2012
    • Cristian Florea 12 septembrie 2012

Leave a Reply