Bloggerii fac organizarea evenimentelor mai anevoioasă. Sau cum a fost la concertul Alternosfera

Acum două seri am fost în Turbohalle, la concertul trupei Alternosfera, care a fost bun, dar cu probleme organizatorice.

Toate afişele anunţau începerea concertului la ora 21:00, iar eu am reuşit să ajung la fix, deşi îmi propusesem să fiu pe la fără 10 la intrare, ca să nu mă înghesui prea mult.

Am făcut cunoştinţă cu o coadă de vreo 150 de metri înainte de intrarea în sală. La ora 21:00, uşile erau închise. M-am strecurat prin mulţime până la intrare, în speranţa că, fiind acreditat, nu mai trebuie să mai stau în rând cu toţi ceilalţi, că mie n-aveau ce bilet să-mi verifice. Am ajuns până la uşă, unde m-am mai întâlnit cu câţiva bloggeri care se aflau în aceeaşi situaţie cu mine.

„Suntem aici de la 20:30, când în spatele nostru nu erau decât vreo 5 persoane”, îmi spun. Când le-am zis că acum coada este până spre Bulevardul Iuliu Maniu, nu le-a venit să creadă. Am mai stat jumătate de oră cu uşile închise în faţă, până când i s-a făcut cuiva milă de noi şi ne-a deschis.

Cică au întârziat pentru că organizatorilor nu le ajunseseră biletele destinate celor care voiau să cumpere în seara concertului. Din toată ecuaţia asta n-am înţeles ce vină aveau cei care-şi cumpăraseră deja bilete, de au trebuit să stea la coadă, în frigul ăla. Apropo, imediat după deschiderea uşii, afară a început să plouă, iar intrarea nu s-a făcut atât de repede pe cât vă imaginaţi voi.

Mi-au făcut o părere proastă încă de la intrare, dar am sperat că surprizele de genul ăsta se vor opri la uşă, iar restul programului se va desfăsura corect. N-a fost chiar aşa, pentru că Longa, trupa care a cântat în deschidere, a intrat pe la ora 23:00, iar Alternosfera a început la 23:45.

Deci cum? Mă chemi de la 21:00 ca să stau în frig şi ploaie şi, pe lângă asta, mă mai pui să aştept şi până la 23:00 să urce cineva pe scenă? Iar Turbohalle nu-i un loc prea primitor, ca să zici că te mai poţi delecta cu muzică până la începerea concertului. E o fostă hală industrială, în care s-au pus câteva canapele.

Norocul nostru a fost că cei de la Alternosfera au făcut show şi au cântat impecabil, că au mai salvat puţin situaţia. Mi-ar fi plăcut ca articolul ăsta să fie despre cât de fain a fost la concert, dar îmi pare rău că nu poate fi aşa.

De ce ziceam că bloggerii fac organizarea evenimentelor mai anevoioasă? Pentru subiectivismul pe care-l avem. Noi, cu riscul de a ne lua castane în cap, spunem exact ce simţim pe blog, din respect pentru cititorii noştri.

Iar ca să înţelegeţi mai bine despre ce vorbesc, permiteţi-mi să vă arat două recenzii ale concertului Alternosfera. Una a lui Bogdan, cealaltă a celor de la Let’s Rock.

Nu ştiu cum reuşeşti (din punct de vedere moral, zic) să scrii că un eveniment a ieşit ireproşabil dacă tu ai stat 30 de minute în ploaie, la intrare. Pe mine mă depăşeşte chestia asta.

7 Comments

 1. Andreea Laciu 10 decembrie 2012
  • Cristian Florea 10 decembrie 2012
 2. Gabi Udrescu 10 decembrie 2012
  • Cristian Florea 10 decembrie 2012
  • BogDan 10 decembrie 2012
 3. Gabriela 10 decembrie 2012
  • Cristian Florea 11 decembrie 2012

Leave a Reply