Bloggerii fac organizarea evenimentelor mai anevoioasă. Sau cum a fost la concertul Alternosfera

Acum două seri am fost în Turbohalle, la concertul trupei Alternosfera, care a fost bun, dar cu probleme organizatorice.

Toate afişele anunţau începerea concertului la ora 21:00, iar eu am reuşit să ajung la fix, deşi îmi propusesem să fiu pe la fără 10 la intrare, ca să nu mă înghesui prea mult.

Am făcut cunoştinţă cu o coadă de vreo 150 de metri înainte de intrarea în sală. La ora 21:00, uşile erau închise. M-am strecurat prin mulţime până la intrare, în speranţa că, fiind acreditat, nu mai trebuie să mai stau în rând cu toţi ceilalţi, că mie n-aveau ce bilet să-mi verifice. Am ajuns până la uşă, unde m-am mai întâlnit cu câţiva bloggeri care se aflau în aceeaşi situaţie cu mine.

„Suntem aici de la 20:30, când în spatele nostru nu erau decât vreo 5 persoane”, îmi spun. Când le-am zis că acum coada este până spre Bulevardul Iuliu Maniu, nu le-a venit să creadă. Am mai stat jumătate de oră cu uşile închise în faţă, până când i s-a făcut cuiva milă de noi şi ne-a deschis.

Cică au întârziat pentru că organizatorilor nu le ajunseseră biletele destinate celor care voiau să cumpere în seara concertului. Din toată ecuaţia asta n-am înţeles ce vină aveau cei care-şi cumpăraseră deja bilete, de au trebuit să stea la coadă, în frigul ăla. Apropo, imediat după deschiderea uşii, afară a început să plouă, iar intrarea nu s-a făcut atât de repede pe cât vă imaginaţi voi.

Mi-au făcut o părere proastă încă de la intrare, dar am sperat că surprizele de genul ăsta se vor opri la uşă, iar restul programului se va desfăsura corect. N-a fost chiar aşa, pentru că Longa, trupa care a cântat în deschidere, a intrat pe la ora 23:00, iar Alternosfera a început la 23:45.

Deci cum? Mă chemi de la 21:00 ca să stau în frig şi ploaie şi, pe lângă asta, mă mai pui să aştept şi până la 23:00 să urce cineva pe scenă? Iar Turbohalle nu-i un loc prea primitor, ca să zici că te mai poţi delecta cu muzică până la începerea concertului. E o fostă hală industrială, în care s-au pus câteva canapele.

Norocul nostru a fost că cei de la Alternosfera au făcut show şi au cântat impecabil, că au mai salvat puţin situaţia. Mi-ar fi plăcut ca articolul ăsta să fie despre cât de fain a fost la concert, dar îmi pare rău că nu poate fi aşa.

De ce ziceam că bloggerii fac organizarea evenimentelor mai anevoioasă? Pentru subiectivismul pe care-l avem. Noi, cu riscul de a ne lua castane în cap, spunem exact ce simţim pe blog, din respect pentru cititorii noştri.

Iar ca să înţelegeţi mai bine despre ce vorbesc, permiteţi-mi să vă arat două recenzii ale concertului Alternosfera. Una a lui Bogdan, cealaltă a celor de la Let’s Rock.

Nu ştiu cum reuşeşti (din punct de vedere moral, zic) să scrii că un eveniment a ieşit ireproşabil dacă tu ai stat 30 de minute în ploaie, la intrare. Pe mine mă depăşeşte chestia asta.

Lasă un comentariu

8 comentarii

 • Andreea Laciu 10 Dec 2012, ora 14:05

  Să mă ierte Dumnezeu, dar sigur a fost în acelaşi loc? Că na… O fi intrat din greşeală într-un univers paralel. :|

  • Cristian Florea 10 Dec 2012, ora 14:09

   Da, uitându-mă la poze, se pare că a fost, dar nu ştiu cum de a rămas atât de plăcut impresionat. :))

 • Gabi Udrescu 10 Dec 2012, ora 14:19

  Sa te plangi de faptul ca un concert incepe la o alta ora decat cea anuntata e ca si cum te-ai plange ca iarna exista posibilitatea sa ninga. Serios vorbind acum, la cate concerte ai fost si au inceput toate la ora stabilita, fix?

  Adica, mi se pare redundant ca intr-o recenzie sa incepi exact cu chestia asta: ba, au intarziat. Ok, tell me something new.

  • Cristian Florea 10 Dec 2012, ora 14:31

   Începerea concertului n-a fost o chestie chiar atât de gravă (chiar dacă a fost o întârziere de 3 ore) că, aşa cum zici şi tu, peste tot se întâmplă asta. Rău a fost că ne-au ţinut la intrare o grămadă.

  • BogDan 10 Dec 2012, ora 14:56

   Gabi, la foarte multe. Să mă apuc să le caut din zecile scrise de când am început să activez pe sectorul ăsta? Inclusiv pe alea în care trupele româneşti au început la timp, lucru ceva mai rar? Inclusiv ăla în care s-a început înainte, nu cu mult, dar înainte? Ei bine, ele sunt. Multe. Te asigur eu de asta. Iar ce scrie omul ăsta nu este plângere, este de fapt dorinţa sa de a fi respectat. Nu pentru că este cetăţean european şi are drepturi, ci pentru că trebuie să fie respectat ca fan, invitat, plătitor sau în oricare altă postură s-ar afla. Da’ e greu să-i înveţi pe români să nu se mai mulţumească cu puţin…

 • Gabriela 10 Dec 2012, ora 17:55

  De obicei concerte anunțate la ora 21.00 încep la 22.00, și abia la 23.00 cântă cei pentru care se vine :)

  • Cristian Florea 11 Dec 2012, ora 00:42

   De acord. Mi se pare just aşa, că într-o oră intră lumea, apoi începe trupa care cântă în deschidere, apoi cei aşteptaţi. Totuşi, ce s-a întâmplat la Alternosfera a fost puţin diferit, că am aşteptat mult mai mult.