Blogosfera influenţează internetul

Doar dacă stăm puţin să analizăm conţinutul webului în general şi utilizarea fiecărui website ne putem da seama de asta fără nicio logică prea complicată.

Blogurile au ajuns arterele şi, în acelaşi timp ventriculele principale ale webului. Inima este formată din Google şi Yahoo (Google pentru că este cel mai mare motor de căutare de pe web şi pentru că are multitudinea de tool-uri atât pentru webmasteri cât şi pentru utilizatorii normali ai internetului, iar Yahoo pentru că majoritatea depind de Messengerul pe care-l oferă), iar celelalte vene mititele apar datorită site-urilor la grămadă, forumurilor şi paginilor puţin importante de pe internet.

Noi o să ne concentrăm pe artere şi ventricule pentru că sunt „spuma” în ceea ce înseamnă funcţionarea corectă a inimii dar şi pentru că tot ce înseamnă venă mititică nu mai este chiar atât de important din moment ce prin ele pompează doar conţinut copiat sau sânge murdar.

Forumurile au rămas de domeniul trecutului pentru simplul fapt că s-au umplut de spam, useri analfabeţi şi tratamente aplicate cu superioritate din partea moderatorilor sau adminilor (limbaj de încrezut şi atotştiutor), iar website-urile devin banale deîndată ce nu prea îţi poţi lăsa punctul de vedere asupra unui articol sau aşezarea în pagină are o lizbilitate redusă.

Acum, ies în faţă blogurile. Şi aici nu mă refer doar la cele personale. Sunt şi bloguri de nişă foarte bune. Şi nu numai bloguri româneşti. Bloguri de webdesign, coding, bloguri cu sfaturi pentru WordPress sau orice altă platformă sau CMS, bloguri cu brushuri Photoshop şi tot felul de altfel de boguri. De aceea, probabil, au ajuns să facă parte dintr-un organ atât de important pentru viaţă, ca inima. Pentru că se găsesc într-un număr foarte mare şi pentru că oferă informaţia de care are nevoie utilizatorul. Nu te aburesc cu zeci de pagini de introducere şi îţi răspund la întrebare scurt si la subiect.

În afara faptului că blogurile sunt indexate mult mai bine în Google, de ce să nu fim serioşi şi să recunoaştem faptul că e mai simplu să citeşti un tutorial pe un blog şi să laşi un comentariu la subiect decât să citeşti pe un forum un topic 20 de pagini, în care userii deja au uitat de la ce subiect au plecat şi la care ai zeci de restricţii pentru că trebuie să-ţi fac cont, să ai nu ştiu ce număr de topicuri înainte să postez şi mai ştiu eu ce rating dat de nu ştiu ce admin. Încă un plus pentru bloguri din acest punct de vedere.

Până şi presa a început să se inspire din bloguri, iar toate informaţiile de care ai nevoie le găseşti pe bloguri.

În cele din urmă, ne dăm cu siguranţă seama ce influenţă are blogosfera asupra internetului. Şi aici nu mă refer la puşti care îşi povestesc nu ştiu ce întâmplare de la şcoală pe blog, ci la cei care mai scriu şi câte un tutorial, un sfat sau chiar îţi explică pas cu pas cum să treci peste nu ştiu ce problemă pe care au întâmpinat-o şi ei cândva. Blogosfera conţine şi persoane care au ceva de zis, iar din acest punct de vedere avem cu ce ne mândri.

Lasă un comentariu

11 comentarii

 • Thelostadvertiser 8 Iun 2009, ora 16:01

  true true…. :) azi imi prelungesc domeniu pe .com :D

  De la mine poti citi: De unde ma pot inspira pentru orice?

 • Crok 8 Iun 2009, ora 17:20

  adevarat! felicitari frumos articol

  De la mine poti citi: Multi si degeaba sau putini dar “ai tai” ?

 • BoogeyMan 8 Iun 2009, ora 17:30

  Blog-urile sunt superioare forumurilor . Exact prin ce ai zis tu.

  Frumos articol . Bravo . :)

  De la mine poti citi: Flight 666

 • Perfu 8 Iun 2009, ora 18:24

  Vremea forumurilor a apus cam de vreo 2 anisori :) .

  De la mine poti citi: Lista de pluginuri Wp pe care le utilizez

 • Grim_Cris 8 Iun 2009, ora 17:38

  Merci!

 • Grim_Cris 8 Iun 2009, ora 18:56

  Si a facut loc blogurilor :>

 • Parerea mea 9 Iun 2009, ora 00:09

  Referitor la forum vs blog: forumul e pentru dezbateri, nu poti fi doar tu vioara intai, cum faci pe blog… cat despre indexare, orice site indiferent de platforma se indexeaza bine daca sti cum. Blogul doar il promovezi mai usor.
  In rest, de acord cu tine.

  De la mine poti citi: Feedback electoral II

 • Serginho 9 Iun 2009, ora 00:46

  „tot felul de altfel de boguri.” nu trebuia cumva „tot felul de astfel de bloguri.”? :P

  „problemă pe care au întâmpinat-o şi ei cânda.” *cândva nu cânda :)

  De la mine poti citi: Conflictele dintre bloggeri

 • Grim_Cris 9 Iun 2009, ora 10:35

  acolo era altfel, pentru ca ma refer la alte tipuri de bloguri nu astfel de bloguri.

  iar la candva, acum corectez :D

 • Everzor 9 Iun 2009, ora 19:23

  Am publicat articolul şi pe problogger, sper să nu fie cu supărare. http://problogger.ro/blogosfera-influenteaza-internetul-4134

  De la mine poti citi: Duminica fără internet

 • Grim_Cris 9 Iun 2009, ora 19:56

  Nicio suparare. Ma gandeam sa-l public si eu acolo dar am tot amanat. Bine ca ai facut-o tu