București, pe primul loc în topul orașelor potrivite pentru remote working

Compania Broadband Deals din Marea Britanie a analizat cele mai populare 50 de orașe din lume în încercarea de a stabili care este cel mai bun oraș pentru lucratul de acasă.

Analiza s-a desfășurat luând în calcul cinci factori: viteza internetului, prezența seviciilor de food delivery, numărul de joburi care se pot efectua remote în orașul respectiv, costul unui laptop (MacBook, în analiza lor), costurile de trai.

Ei bine, cam așa sunt primele 10 poziții din clasament la finalul analizei:

București, pe primul loc în topul orașelor potrivite pentru remote working

Dacă ar fi să analizăm poziția Bucureștiului în funcție de fiecare factor, avem următoarele:

  • viteza internetului: București ocupă locul 4 (52 Mbps). Pe locul 1 se află Hong Kong (70 Mbps);
  • prezența serviciilor de food delivery: aici nu se poate face un clasament, pentru că nu există un diferențiator gradual, ci a fost analizat dacă există în fiecare oraș serivciile Uber Eats și Deliveroo. La noi există doar Uber Eats, dar multe orașe din top 50 sunt ca noi. 😁
  • număul de joburi care se pot efectua remote: locul 1 pentru București, unde 4,33% dintre joburi se pot face remote. Ced că asta ne arată cât de puternic este Bucureștiul ca hub IT, fiind categoria de joburi cea mai permisivă din punctul ăsta de vedere.
  • costul unui MacBook: București ocupă locul 17, cu un cost de 1.444,07 £. Pe primul loc se află Tokyo, cu un cost de 1,188.57 £.
  • costurile de trai: București se află pe locul 7, cu un cost de 421.32 £. Pe locul 1 se află Mumbai, cu un cost de 295.88 £.

Dacă vrei să citești mai multe detalii despre studiu sau dacă vrei să vezi clasamentul integral (care cuprinde 50 de orașe), te invit să accesezi această pagină.

Totodată, cred că dacă ar fi fost analizate și orașe ca Iași, Cluj-Napoca sau Timișoara, ar fi prins lejer prima parte a topului, pentru că s-ar fi situat foarte aproape de București la fiecare factor analizat în studiu.

sursă info

2 Comments

  1. Marmureanu Web 27 aprilie 2020
    • Cristian Florea 27 aprilie 2020

Leave a Reply