Bun, dar unde ţi-e demnitatea?

Un nene care se pretinde a-mi fi vecin are prostul şi umilul obicei de a se îmbăta zilnic. Nu, el nu e om care să bea la ocazii şi nici degustător de vinuri care uită să scuipe, el este, pur şi simplu, un butoi mare. El face transferul şi filtrarea alcoolului. Iar când iese din el, alcoolul e aburi, transpiraţie, sau respiraţie.

Până acum vreo două zile, nopţile de băutură se încheiau în casă, în pat, cu un somn lung. Acum, s-a gândit că numai vara are ocazia să piardă timpul mai mult pe-afară, motiv pentru care se opreşte în faţa blocului pe o bancă şi aşteaptă să-şi revină.

Vecinii, văzându-l atât de bine, s-au gândit că ar fi frumos din partea lor să-i ţină companie. Nu, nu companie de pahar, ci pur şi simplu. Astfel, seara, de vreo două zile, 3-4 inşi fac miştouri la adresa unui beţiv fără ca omul să-şi dea seama (că na, alcoolul nu te mai lasă să fii lucid).

Oare omul ăla n-are puţină demnitate? Înţeleg că-i place să bea, dar nu trebuie să fie de râsul tuturor din cauza asta. Du-te dom’le şi dormi în casă, măcar acolo nu te faci de râs.

Lasă un comentariu

16 comentarii

 • A.Dragos 2 Aug 2010, ora 09:47

  Are copii? Nici nu vreau sa ma gandesc cum se simt copii lui, daca are. Cunosc cazuri in genul si e tare tare aiuea situatia cand sotia munceste si se chinuie sa tina casa si sotul bea toti banii aiurea…

  • Florea Cristian 2 Aug 2010, ora 09:49

   are un copil cu vreo 3 ani mai mare ca mine. e la facultate, da-ti dai seama ca toata viata a trait cu asta pe cap

 • runn3r 2 Aug 2010, ora 11:21

  am avut un unchi asa. acum cica nu mai bea dar nu pot fi sigur. a avut un accident si i-a cazut ceva peste picior si i s-a rupt un os nu stiu sigur care. si el obisnuia sa mearga mult cu caruta. si nu i s-a mai dat voie. daca nu ma insel a facut si un juramant de ala de se face cu mana pe biblie dupa ce i s-a intamplat, da nu sunt sigur. :D

 • alibus 2 Aug 2010, ora 12:11

  @GrimCris

  Macar stiu ca cineva tot a invatat ceva despre cum e cu degustarea :D .

  • Florea Cristian 2 Aug 2010, ora 14:01

   daca nu citeam la tine pe blog, habar n-aveam care-i treaba :D

 • Sorin 2 Aug 2010, ora 12:59

  Eu, personal, nu am auzit de un betiv cu demnitate. Poate Vacaroiu, dar la el e alta poveste :P

 • MidSuMmEr NiGhT's DrEaM 2 Aug 2010, ora 14:02

  Un om vicios nu tine cont de ce-i din jur prea tare mai ales daca-si are „bomboanele” langa el (in cazul acesta acool-ul)… .Crede-ma pe cuvant..

 • Bogdan Anghelina 2 Aug 2010, ora 14:30

  Deja aceljui om îi poți atribui eticheta de alcolist și deja în acea sferă nu mai există demnitate sau mândrie. Păcat.

 • isshmen 2 Aug 2010, ora 14:32

  Eu sunt obisnuit cu astfel de oameni.. si cei mai multi au copii de seama mea.. dar, nah.. ce sa-i faci daca`i place bautura.

 • Zoly 2 Aug 2010, ora 13:49

  Crezi ca mai este el constient ca rade lumea de el? O da in dependenta si in scurt timp va fi unul din cunoscutii cartierului fara ca acestuia sa ii pese.

  • Florea Cristian 2 Aug 2010, ora 14:04

   cunoscutii cartierului e putin spus. cred ca va fi boschetar

   • Zoly 2 Aug 2010, ora 15:03

    Am avut si eu in caz d-asta in cartier. Pe om il chema Baraba. Si-a vandut tot pentru bautura. Avea un apartament. La un moment dat mai avea in casa decat un carton pe care dormea. A murit intr-o iarna de frig cu 3 sticle de tarie.

 • Porumbelul 2 Aug 2010, ora 17:37

  Am auzit mai demult pe cineva care spunea ca daca alcoolul si tigarile n-ar fi fost inventate inca din antichitate, acum ar fi fost cu siguranta interzise, pe motiv ca ambele cauzeaza dependenta (ca drogurile). Initial am zambit dar cand m-am gandit mai serios, i-am dat dreptate tipului.

 • perspicacul 3 Aug 2010, ora 10:51

  probabil nu-l mai primeste nevasta in casa beat :)

  • Florea Cristian 3 Aug 2010, ora 13:16

   pana acum de ce-l primea? :))

 • Serginho 3 Aug 2010, ora 16:36

  Cel mai bine e sa bei acasa. Nu te vede lumea, nu vi acasa pe 5 carari si cel mai important nu te faci de rusine.