La ce e bună o brățară smart, ca Nike+ Fuel Band

De vreo 3 luni de zile port Nike+ Fuel Band, o brățară care îți monitorizează activitatea zilnică. Știe să-ți numere pașii pe care-i faci și să-ți spună cu aproximație câte calorii ai ars, dar se bazează foarte mult pe așa-zisele Fuel Points, care sunt calculate cu un algoritm care nu-i făcut public de Nike, dar care este extrem de important în folosirea device-ului, pentru că poți să-ți setezi obiective zilnice în funcție de acele Fuel Points.

Practic, când deschizi brățara, ți se recomandă să-ți pui un obiectiv de 2000 de Fuels pe zi, iar dacă ți se pare că atingi obiectivul foarte ușor, îl mai mărești. Aceste Fuels cresc la orice mișcare pe care-o faci cu mâna (chiar și atunci când aprinzi lumina, spre exemplu), dar dacă mergi be bicicletă sau faci flotări ori tracțiuni, nu ți se contorizează niciun punct, deși tot un fel de activitate e și aia. Nu poți să-ți setezi ca obiectiv un număr de pași, ceea ce mi se pare cam aiurea. Am avut o zi cu 4200 de pași și 2195 de Fuels, iar azi am deja 4400 de pași și doar 1535 de Fuels.

Oricum, după trei luni de folosire mi-am dat seama că brățara asta nu e făcută pentru cei ca mine, ci pentru cei care au o viață sedentară și care se hotărăsc la un moment dat să schimbe asta. E o brățară care te felicită atunci când ai făcut numărul de Fuels pe care ți l-ai propus și-ți trimite tot felul de notificări motivaționale în aplicația pentru mobil Nike+ Fuel dacă, spre exemplu, îți atingi obiectivul timp de 14 zile la rând sau dacă ai o săptămână cu mai multe Fuels decât săptămâna precedentă. Având notificările astea motivante, cred că e utilă pentru cei care vor să scape de viața sedentară.

Cea mai utilă funcție pe care i-am găsit-o eu este ceasul. Cine-ar fi crezut că o brățară inteligentă o să mă impresioneze prin faptul că-mi arată cât e ora?

Nu știu cum sunt alte brățări fitness, dar 3 luni de Nike+ Fuel Band mi-au ajuns ca să mă conving că eu nu am nevoie de așa ceva. Am înțeles că alte brățări îți contorizează și somnul. Brățara asta nu știe. Ar fi fost fain să îmi arate pe ecran diverse notificări de pe telefon, ca să nu mai fiu nevoit să-mi mai scot telefonul din buzunar. A, sau am văzut că altele vibrează dimineața, ca să te trezească. Și funcția asta mi-ar plăcea. :D

nike fuel band

 

P.S: Cineva oferă 8000 de dolari cui reușește să hackuiască brățara. :D

Tags:

Leave a Reply