Ca să faci sport îţi trebuie ceva minte. Şi studiu

Ca sa faci sport iti trebuie ceva minte si studiuŞi nu e nicio glumiţă de seară. Chiar nu o să poţi face sport ca lumea fără puţină minte şi puţin studiu înainte. Fie că sunteţi de acord sau nu, în sport este ca în orice alt domeniu: fără concentrare şi puţină sclipire, mai bine rămâi la stadiul de privitor.

Putem să luăm orice sport vreţi voi ca exemplu, iar eu vă voi putea demonstra că fără gândire nu se poate realiza nimic bun. Putem lua mersul la sală, atletismul, tenisul, rugbyul, handbalul, sau orice altceva.

Proverbul „Unde nu-i cap, vai de picioare” se potriveşte minunat în orice condiţie, indiferent de efortul fizic şi de activitatea pe care o desfăşori.

Cum adică îţi trebuie minte?

Încearcă să mergi la sală, iar în prima zi să ridici o greutate egală cu a ta. Încearcă s-o faci fără încălzire. În cel mai bun caz vei termina cu o intindere musculară, care înseamnă că nu o să mai mergi la sală cel puţin 2-3 săptămâni de atunci.

Încearcă să alergi 5 km pornind cu sprint. În cel mai bun caz vei termina mergând, cu toate că unora şi 5 km de mers li se pare enorm.

Încearcă să câştigi un meci de handbal fără niciun fel de tactică, doar alergând dintr-o parte în alta. Vei câştiga doar dacă echipa adversă are aceeaşi metodă. În cel mai bun caz nu vei obosi după primele 10 minute de meci şi vei termina meciul.

De ce studiu?

Încearcă să joci handbal fără să ştii regulile jocului. Încearcă să alergi fără să ştii că dacă ţii braţele pe loc depui mai mult efort decât dacă le mişti înainte şi înapoi. Încearcă să tragi de fiare fără să ştii ce grupe de muşchi lucrezi, deşi ai bine stabilit în cap ce vrei să se vadă prin tricoul mulat.

Încearcă să faci sport fără să ştii ce organe sau muşchi ţi se dezvoltă. Atunci o să-ţi dai seama că sportul fără puţin studiu e ca şi cum te-ai supranumi programator după ce ai învăţat cum se instalează Messengerul.

Lasă un comentariu

18 comentarii

 • 92lucia 11 Mai 2011, ora 21:05

  Imi place ca ai scris si despre handball. E drept ca iti trebuie studiu dar e la fel de adevarat ca aceste lucruri devin la un moment dat automatisme pentru sportivi.

  • Florea Cristian 12 Mai 2011, ora 06:25

   da, bineinteles ca-ti intra in automatism, dar la inceput, fara sa ai putin habar, e rau

 • Zoly 12 Mai 2011, ora 14:09

  Articolul este bun.
  Eu am boala pe burtosii care mananca seminte in fata televizorului si critica toti sportivii. La noi e la moda fotbalul…

 • ceasuri de mana 12 Mai 2011, ora 13:15

  Eu pot baga pariu ca cine se apuca de sport fara minte si studiu, in cel mult 2 luni se lasa! Eu am prieteni de genul…

 • articole copii 12 Mai 2011, ora 13:55

  Degeaba incerci fara astea doua!

  • Florea Cristian 12 Mai 2011, ora 14:03

   ma bucur ca ai inteles ce trebuie din articol, cu toate ca n-ai inteles nici acum ca vreau sa vorbesc cu oameni, nu cu articole pentru copii

 • Ana 12 Mai 2011, ora 14:13

  de studiu, clar ai mereu nevoie ca sa castigi. Conteaza si tactica nu doar fizicul.

 • reviews 12 Mai 2011, ora 15:57

  Sportul este jocul mintii, nu numai al muschilor

  • Florea Cristian 12 Mai 2011, ora 16:07

   bine spus!

   • Edy 12 Mai 2011, ora 16:14

    Mi-ar fi placut sa imi fi lasat si linkul in nume, pe langa a-mi multumi in email ca mi-am rapid cateva secunde din viata comentand.

    Mersi oricum si o zi buna!

   • Florea Cristian 12 Mai 2011, ora 16:15

    Acum ti-l las pentru ca ai un nume. Atunci nu aveai

 • Edy 12 Mai 2011, ora 16:16

  ok

 • mvphotomag 12 Mai 2011, ora 18:30

  Foarte bun articolul! Asta cu incalzirea e lucru sfant.Multi nu au habar si se intreaba: De ce naiba mai tre’ sa ma si incalzesc. Ehh.. vad ei mai tarziu cand nu mai sunt asa de tineri.
  Te Salut!

  • Florea Cristian 12 Mai 2011, ora 19:55

   salut! ma bucur ca ti-a placut articolul si ca esti in tema, adica l-ai inteles asa cum trebuia :D

 • Rares Cojocaru 14 Mai 2011, ora 00:34

  Concluzie: Chit ca sportul e bun, nu te apuca de el daca esti retardat :)).
  Vad ca in ultimul timp ti-ai pus si poze la articole. Fain. :d :))