Ca să fii cool trebuie să fii viu

În sfârşit am mai primit şi eu o leapşă. Parcă îmi era dor de una şi parcă pe categoria cu acelaşi nume începea să se adune praful. Această leapşă vine de la Santiaggo şi, deşi este una destul de grea, nu-mi permit s-o ratez pentru că este chiar foarte interesantă.

Trebuie să vă conving că este mai bine să fii cool, in sensul că este mai bine să fii viu. Şi că traiul pe Pământ este un dar nu o joacă de copil.

În primul rând trebuie să cunoaştem sensul cuvântului „cool”. Dacă-l căutaţi în DEX, n-aveţi ce găsi (vă vor da explicaţii ce ţin de muzica jazz), dacă încercaţi să-l traduceţi din engleză în română vi se va spune că înseamnă „răceală”, „răcoare”, „frig” sau alte cuvinte asemănătoare.

În primă fază, cuvântul „cool” n-are sens. Sau n-are sensul pe care vrem să-l conturăm, pentru că este o expresie. În zilele noastre, eşti cool când faci ceva tare. Eşti cool când cineva te apreciază şi te laudă. Eşti cool când cineva iţi spune că aşa eşti.

În contextul nostru, eşti cool dacă trăieşti. Eşti cool dacă ştii să tragi cu dinţii de viaţa ta şi eşti calculat atunci când execuţi ceva astfel încât să-ţi păstrezi starea de sănătate şi existenţa.

Exemple de non-coolism există. Persoane care nu sunt cool în viziunea noastră întâlnim la tot pasul. Şi am să vă dau câteva exemple:

– Nu eşti cool când conduci cu viteză, mai eşti şi băut, iar copacul este singurul care se opune vehiculului, acum, pierdut de sub control
– Nu eşti cool când consumi droguri şi ajungi să mori din cauza lor
– Nu eşti cool când o faci neprotejat şi te trezeşti că ai SIDA sau mai ştiu eu ce boală care îţi plăteşte biletul dus spre moarte

Sunt doar trei moduri prin care v-am arătat cum să nu fii cool. În cazul în care vrei s-o faci, cred că eşti super conştient de ceea ce poate face un om cool:

Un om cool ascultă muzică, se joacă, merge la şcoală, merge la party-uri, la teatru, la film, se bucură de vacanţe, se bucură de concedii, de prieteni, de familie, de o bere, de tot ce-l înconjoară. Un om cool este stăpân pe sine, ştie ce vrea de la viaţă, oferă cadouri, primeşte cadouri, sărbătoreşte, învaţă, se îndrăgosteşte, se bucură, câştigă, TRĂIEŞTE!

Concluzia: Toţi ne dorim să fim cool. Pentru a face asta trebuie doar să fim VII şi să nu ne punem coolism-ul în pericol.

Ei sunt cool şi v-o spun şi vouă:
Brightie
– Santiaggo
– Boogye
AlphaBlog
Florin Puşcaş
– Bluarto

Leapşa merge mai departe la toţi participanţii campaniei.

16 Comments

 1. brightie 14 mai 2009
 2. santi 14 mai 2009
 3. Bleau 14 mai 2009
 4. Punk 15 mai 2009
 5. Cristian Florea 15 mai 2009
 6. Curatenie profesionala 15 mai 2009
 7. Gabi 15 mai 2009
 8. Cristian Florea 15 mai 2009
 9. Andrei M. 15 mai 2009
 10. Bleau 16 mai 2009
 11. Dexter 17 mai 2009
 12. antonya 21 iunie 2009
  • Cristian Florea 21 iunie 2009
 13. Laura 19 decembrie 2009
 14. MadMike 27 mai 2011
  • Cristian Florea 27 mai 2011

Leave a Reply