Ca să ştergi o pagină de Facebook trebuie să aştepţi 14 zile

Aseară mi-am făcut curaj şi mi-am şters pagina de Facebook. Nişte detalii despre asta puteţi citi aici. Iniţial voiam s-o mai las până când Facebook o să-mi ofere ocazia să-mi transform toate like-urile de pe pagină în Subscriberi pe cont. Dându-mi seama că acest lucru s-ar putea să nu se întâmple niciodată şi observând că sunt persoane care încă dau like acolo, deşi eu nu mai promovez pagina în niciun fel, am hotărât s-o şterg. 1049 de like-uri avea, dintre care vreo 372 de persoane îmi erau şi prieteni pe contul personal.

Nu-i bai, îmi zic, ăia care chiar vor să interacţioneze cu mine, poate mă vor căuta. Şi eu chiar cred în chestia asta.

Dau s-o şterg, apare pe ecran mesajul ăla dramatic de la Facebook, cum că „Vai, vrei să-ţi ştergi pagina? SIGUR vrei să-ţi ştergi pagina? Mă, tu vorbeşti serios? Nu mai bine o faci privată? Poate te răzgândeşti.”, le răspund că sigur vreau să-mi şterg pagina şi că nici măcar marele Zuckerberg nu m-ar putea convinge să nu fac asta, apoi, după ce mi-a apărut mare, pe ecran, un sad face, îmi apare şi mesajul de mai jos:

14 zile

Adică mă mai lasă 2 săptămâni ca să mă gândesc dacă vreau sau nu vreau s-o şterg. Păi bine, mă, da’ care-i logica în treaba asta? Eu dacă apăs delete, mă aştept să se şteargă, nu să aştept 14 zile.

Lasă un comentariu

12 comentarii

 • Amaya 17 Iul 2012, ora 12:12

  Acum câţiva ani, când mi-am şters eu pagina de Facebook, nu puteai s-o ştergi ci doar să o ”suspenzi”. Adică puteai intra oricând din nou pe ea, doar scriind adresa de mail şi parola, ca şi cum ţi-ai dat log out.
  Am căutat pe net cum să fac să o pot şterge definitiv şi în cele din urmă am găsit acea pagină (care nu exista, evident, în setările contului sau poate era ascunsă mult prea bine) şi tot aşa am aşteptat două săptămâni, timp în care trebuia să nu intru sub nicio formă din nou în cont pentru că mi s-ar fi anulat operaţiunea de ştergere.
  Ei speră că în două săptămâni te vei răzgândi, că vei descoperi că ai devenit antisocial şi singur, că Facebook-ul îţi făcea viaţa mai frumoasă şi mai interesantă, iar acum nimeni nu te mai bagă în seamă. Total fals. Probabil că mai sunt însă oameni care se răzgândesc, influenţaţi de prietenii lor care le tot repetă sloganul: „Dacă n-ai Facebook, nu exişti”.

  • Florea Cristian 17 Iul 2012, ora 14:45

   Eu Facebook oricum o să am, dar nu fanpage. Mă rog, sper să se şteargă în 14 zile, nu să fie suspendată şi atât.

 • Temătoru Nicu 17 Iul 2012, ora 22:30

  Nu pot să-mi șterg contul de Facebook pentru că mă ajută să țin legatura cu mulți dintre prietenii mei. Însă acum folosesc mai mult Facebook pe mobil pentru că aici nu exista reclamele, aplicațiile și celelalte chestii inutile și enervante, motiv pentru care mă bucur în voie de comunicare. Sper să nu fiu nevoit să apelez la un specialist IT când o să mă hotărăsc să șterg contul.

  • Florea Cristian 19 Iul 2012, ora 09:42

   Pe mine Facebook-ul pe mobil mă cam enervează pentru că se mişcă foarte, foarte greu.

 • cotos 18 Iul 2012, ora 14:57

  Stai sa vezi, ca nici dupa nu e sigur ca ti-o sterg..Opereaza foarte ciudat..E un fel secta…

  • Florea Cristian 19 Iul 2012, ora 09:44

   S-ar putea să fie. :)) Să văd peste 14 zile ce mesaje îmi mai afişează.

 • Andra 11 Feb 2013, ora 17:40

  Cum sterg pagina daca zice ca se va sterge peste 14 zile :(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

  • Cristian Florea 11 Feb 2013, ora 17:54

   În alea 14 zile poti sa faci in asa fel incat s-o vezi numai tu. Du-te la Edit Page » Manage Permissions şi bifează „Unpublish page”.

 • Claudiu 22 Mai 2013, ora 21:53

  Intrebarea mea este cum as putea un user din like-erii unei pagini de ale mele, entru ca acesta are numai poza porno…chiar la poza de profil. Accepta Facebook astfel de useri si nu stiam eu ? :))

  • Cristian Florea 22 Mai 2013, ora 22:42

   Nu acceptă de obicei, dar dacă nu i-a dat nimeni report, acceptă. :))

 • alex 30 Mai 2013, ora 12:46

  vreau sa va intreb …am o pagina images of horror si acolo imi apaare 37 de lei cat sa dau pe zi si eu nu am apasat pe nimic si mie frica sa nu platesc mult cand ma duc sami platesc netu

  • Cristian Florea 31 Mai 2013, ora 11:44

   Internetul n-are nicio legătură cu Facebook-ul. Deci stai liniştit.