Câte conexiuni la internet sunt în România [infografic]

Zilele trecute, lucrând la o prezentare pentru un client, mi-am dat seama că ultima dată când am scris pe blog despre numărul de conexiuni la internet din România a fost prin 2017. Și pentru că-mi place să salvez aici tot felul de cifre și infografice (atât pentru a informa cititorii, cât și pentru a vedea, în timp, cum s-au modificat datele), m-am gândit să revin cu un nou articol pe tema asta.

Deci câte conexiuni la internet sunt în România?

În total, 25 de milioane de conexiuni, dintre care 19.9 milioane sunt conexiuni mobile, iar 5,1 milioane sunt conexiuni fixe. Rata de penetrare a internetului în România e de 88% în cazul device-urilor mobile și de 62% în cazul conexiunilor fixe.

Asta arată încă o dată tendința oamenilor de a folosi device-urile mobile pentru a accesa rețelele sociale, blogurile și, în general, internetul. Pe acest blog, peste 80% dintre vizitatori vin de pe mobil, iar ăsta e un semnal bun că articolele și aranjamentul layout-ului trebuie să fie gândite întâi pentru a fi mobile-friendly și abia apoi pentru a fi desktop-friendly.

Dar hai să-ți arăt infograficul cu datele despre numărul de conexiuni la internet din România.

Statisticile vin direct de la ANCOM, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, iar perioada luată în considerare de ei este 1 ianuarie – 31 decembrie 2018. Evoluțiile procentuale din infografic se referă la comparația datelor de-acum cu cele din anul precedent.

Câte conexiuni la internet sunt în România [infografic]

No Responses

  1. Pingback: Știri din Social Media [5] | Cristian Florea 18 octombrie 2019
  2. Pingback: Știri #37 - Lumea SEO PPC 16 mai 2020

Leave a Reply