Cam cât de importantă e muzica pentru tine?

Se spune că-ţi dai seama cât de important e un anumit lucru pentru tine abia după ce nu-l mai ai, iar asta nu pentru că ai neglija existenţa acelui lucru în momentul în care-l ai, ci pentru că nu te-ai gândit niciodată că ai putea rămâne fără el.

De când am început facultatea, interacţiunea mea cu muzica pe care o ascult a scăzut considerabil. Am venit la Bucureşti de la minim 5 ore de ascultat muzică într-o zi şi acum am ajuns la maxim 5 ore pe săptămână. Iar motivele ar fi destule şi nu merită să le înşir aici.

Weekend-ul ăsta, când am ajuns înapoi în Focşani, am simţit nevoia să recuperez toată muzica pe care n-am ascultat-o în ultimele 5 săptămâni, adică am dat play sâmbătă dimineaţă şi Winamp-ul a cântat continuu până acum (duminică, ora 9:11), când l-am oprit ca să pot scrie articolul ăsta în linişte.

Aşa mi-am dat dat seama cât de importantă e muzica pentru mine, după ce am văzut cu câtă sete am ascultat tot ce se putea asculta în ultimele două zile.

Vă recomand 5 săptămâni fără muzică, iar apoi să-mi spuneţi cam cum e când apăsaţi din nou butonul „Play”.
muzica

Lasă un comentariu

9 comentarii

 • Marian 4 Noi 2012, ora 13:14

  Am trecut si eu prin chestia asta anul trecut, cand am fost si eu Anul I de facultate. Inca nici acum nu pot sa zic ca ascult cata muzica „incape” si nici nu prea am timp sa testez muzica noua sau trupe noi. Dar totusi, incerc sa imi fac timp sa ascult. Nu cred ca as rezista 5 saptamani fara muzica. :D

  • Cristian Florea 4 Noi 2012, ora 13:34

   Eu mai ascult pe stradă şi la metrou, dar nu e acelaşi lucru ca atunci când ţi se aude muzica din nişte boxe mai serioase.

 • zdzero 4 Noi 2012, ora 14:05

  eu am inceput sa raman in urma cu muzica pe care vreau sa o ascult (consum multa muzica, sunt tot timpul la curent cu ce si cand o sa apara, etc). daca as avea si mai putin timp pt asta ar fi chiar trist.
  cred ca de acum se termina perioada in care testam artisti noi si ascultam discografii intregi ale unora consacrati. raman cu ce gusturi am achizitionat deja

  • Cristian Florea 4 Noi 2012, ora 14:09

   Ai curajul să încerci 5 săptămâni fără muzică?

   • zdzero 4 Noi 2012, ora 18:37

    nu pot. probabil daca as fi intr-un loc in care sa nu am acces muzica/informatii legate de ce se mai intampla as reusi, dar asa, stiind ca pot aproape oricand sa arunc o ureche pe un site de profil n-am cum sa rezist

 • Sergiu Nicola 4 Noi 2012, ora 15:52

  5 săptămâni fără muzică?! N-am cum să rezist atât :)

  • Cristian Florea 4 Noi 2012, ora 16:41

   E groaznic de greu, ştiu.

 • Carmen 8 Noi 2012, ora 01:11

  Muzica e tot! Ma trezesc cu muzica, lucrez cu muzica, mananc ascultand muzica si ma culc cu castile in urechi! I guess i’m addicted.

  • Cristian Florea 8 Noi 2012, ora 10:28

   I guess that, too. Dar te inteleg perfect, sa stii.