Cam cât de mică este lumea

Vineri a fost Webstock, ocazie cu care, acum câteva zile, v-am povestit despre momentul în care am hotărât să mă implic mai mult în blogging. Acum voiam să scriu câteva lucruri care mi s-au întâmplat vineri, că-i păcat să nu le notez undeva.

Încep cu o poveste: prin 2006, când mi-am montat internet acasă, am început să descopăr şi ce înseamnă lumea asta a online-ului. Nu, atunci nu ştiam de bloguri, dar am învăţat cum să fac şi să administrez un forum. Atunci m-am înscris într-o comunitate de oameni mai tehnici, iar acolo găseam răspuns la orice fel de întrebare pe care o aveam legată de forumuri. Aşa l-am cunoscut (impropriu spus, că nu ne-am văzut, ci doar am discutat) pe Bogdan Botezatu, administratorul comunităţii de-atunci.

Revenind în zilele noastre, mai exact la Webstock 2013, Bogdan m-a recunoscut într-o pauză şi aşa ne-am şi cunoscut live. El lucrează acum în Bucureşti la Bitdefender, iar eu sunt blogger. Amândoi am rămas dedicaţi online-ului şi amândoi ne-am schimbat activităţile odată cu trecerea timpului. Am rămas tare uimit când m-a salutat şi mi-a spus cum îl cheamă. Nu mă aşteptam să-l cunosc vreodată, că din 2006 până azi au trecut câţiva ani, iar noi n-am mai ţinut legătura de atunci.

Bineînţeles, acesta a fost doar unul dintre momentele plăcute ale Webstock-ului. Am apucat să mai cunosc o mână de oameni, să-i revăd pe unii şi să învăţ câte ceva din conferinţele la care am participat.

Iar discursul lui Cabral, cel mai comentat dintre toate, pe mine m-a motivat. Nu m-a făcut să mă simt prost în niciun fel şi nu m-am simţit certat sau ceva de genul ăsta. Am simţit doar că pot mai mult şi că ar trebui să fac ceva în legătură cu asta. E bine din când în când să mai vezi şi partea goală a paharului, se pare, că aşa îţi dai seama că ar trebui să aprecezi mai mult partea lui plină.

Şi îmi păstrez ideea: dacă te duci la Webstock (sau alte întâlniri de acest gen) doar ca să fii atent la conferinţe, aş putea spune că ar fi mai bine să stai acasă. Pauzele dintre workshopuri trebuie să fie folosite pentru a socializa cu ceilalţi. Gândeşte-te că într-o conferinţă nu e timp să dezbaţi o temă aşa cum trebuie (pentru că fiecare are o părere sau o întrebare, iar tu nu reuşeşti să aprofundezi subeictul), dar într-o pauză ai cum să înţelegi mai bine despre ce-i vorba şi să vezi cum poţi aplica ce-ai învăţat.

De aceea vă recomand încă o dată să profitaţi de fiecare ocazie pe care o aveţi ca să cunoaşteţi bloggeri noi.

Apropo de asta, pe 1 octombrie o să fie Social Media Summit la Cluj şi se pare că ajung şi eu.

8 Comments

  1. Alexandra Tătaru 29 septembrie 2013
  2. Crintea Valerica 29 septembrie 2013
  3. Alexandra Tătaru 29 septembrie 2013
  4. Tudor 30 septembrie 2013

Leave a Reply