Excelentă campanie: Zi-mi o scuză pe care n-o știu

Una dintre cele mai mari greutăți ale persoanelor cu dizabilități este că cei din jurul lor le spun că nu pot. Sau că niciodată nu vor reuși. Sau că dizabilitatea pe care o au îi va împedica întotodeauna să facă ce-și doresc. Sau că nu vor realiza niciodată ceva deosebit. Sau că e imposibil să facă sport, mai ales de performanță.

Doar că nu e chiar așa. Fiecare persoană poate atinge culmile pe care și le propune. Fiecare poate reuși, indiferent de situația sa. Și da, fiecare are nevoie de puțin ajutor într-un anumit moment al vieții. De-aia a fost lansată platforma Mișcare de Eliberare, împreună cu o campanie numită „Zi-mi o scuză pe care n-o știu”, în care Mihai Egri (sportiv cu dizabilități) ajută alți oameni cu dizabilități să găsească un cadru în care să desfășoare activități sportive.

Practic, motivează persoanele cu dizabilități să-și depășească limitele și să se recreeze prin sport. Cam așa arată clipul care a dat startul campaniei:

Sistemul e destul de simplu: dacă știi o persoană cu dizabilități care s-ar putea recrea prin sport, spune-i să intre pe miscaredeeliberare.ro și să-i lase lui Mihai adresa de mail la care poate fi contactată. Mihai va încerca să găsească un cadru potrivit pentru a o ajuta să facă sport în funcție de orașul în care această persoană se află și de dizabilitatea pe care o are.

Hai să vezi și clipul cu Alexandru Bologa, sportivul român care s-a întors cu medalia de bronz de la Jocurile Paralimpice de la Rio din acest an.

Mișcare de eliberare li se adresează celor care s-au săturat de scuze, de „nu poți” sau de „n-o să-ți iasă nimic niciodată”. Li se adresează celor care vor să-și demonstreze că pot și celor care caută puțin ajutor pentru a face asta. De-aia mi se pare important ca acest mesaj să ajungă la cât mai multă lume, ca să ajutăm cât mai mulți oameni cu dizabilități să-și schimbe puțin rutina și să fie mai fericiți și mai motivați.

Nu uita: miscaredeeliberare.ro

2 Comments

  1. Vlad 17 decembrie 2016

Leave a Reply