Probabil cea mai eficientă campanie de ajutorare a locuitorilor din Somalia a fost începută de un vlogger

Totul a pornit pe 15 martie, când Jérôme Jarre, probabil cel mai urmărit utilizator de Vine (tot un fel de vlogging e și ăsta) a publicat pe Twitter un clip în care povestea despre foametea din Somalia și-i ruga pe cei de la Turkish Airlines să îi pună la dispoziție un avion prin intermediul căruia să ducă în Somalia mâncare și apă pentru locuitorii de-acolo. Turkish Airlines era singura companie aeriană care avea zbor spre Somalia, de-aia mesajul le-a fost adresat direct.

Câteva mii de ReTweet-uri mai târziu și în urma câtorva clipuri dedicate făcute de alți vloggeri și influenceri, cei de la Turkish Airlines au răspuns și au zis că sunt de acord. Pe 17 martie a început și o campanie de strângere de fonduri, care a adunat peste 2 milioane de dolari în doar 5 zile. Banii donați urmau să fie folosiți pentru a cumpăra mâncare și apă pentru locuitorii Somaliei.

Acum o săptămână, un avion plin cu 60 de tone de mâncare și apă a plecat spre Somalia, iar Turkish Airlines a promis că în fiecare cursă pe care o face spre acea direcție de-acum încolo, vor avea un spațiu păstrat special pentru cei care vor să să facă donații de alimente, iar acel spațiu va fi disponibil până la încetarea foametei din Somalia.

Mai sus ți-am explicat pe scurt despre ce e vorba, dar te invit să vezi clipul de mai jos, ca să înțelegi mai bine contextul.

Cam cât de tare-i asta? :D

Leave a Reply