Când nu existau telefoane mobile

telefon mobil multifunctionalVă rog să faceţi un test data viitoare când mergeţi într-un Pub, restaurant, berărie, sau orice alt loc în care oamenii se aşază la masă şi consumă ceva.

1. Ochiţi o masă la care stau două persoane;
2. Rugaţi-vă ca una dintre ele să aibă nevoie la toaletă;
3. Observaţi primul lucru pe care-l face persoana care rămâne la masă, după ce cealaltă se ridică de pe scaun.

O să fiţi uimiţi, dar în 99% din cazuri, persoana care rămâne singură la masă îşi scoate telefonul şi-l butonează. Nu trebuie să aibă ceva de făcut pe telefon. Nici smartphone nu tre’ să fie, ca să zici că intră pe Facebook să vadă ce-au mai spus prietenii. Poate fi orice telefon, că şi dacă intră şi reciteşte un mesaj, tot are impresia că trece timpul cam repede.

Pentru că eu am văzut primul telefon mobil prin clasa a VI-a, când încă nu ştiam ce-s alea Pub-uri, v-aş întreba pe ăştia mai cu experienţă de viaţă (ca să nu zic bătrâni), ce făceau oamenii care rămâneau singuri la masă pe vremea în care nu existau telefoane mobile.

Lasă un comentariu

7 comentarii

 • Dan Comșa 20 Iul 2012, ora 12:55

  Aici ai dreptate:)) La fel fac si eu cand stau la o terasa si pleaca cineva la toaleta.

 • Liviu 20 Iul 2012, ora 13:07

  Nu ma consider batran si am pus mana pe telefon tot destul de devreme dar nu aveam deprinderea asta. Ma uitam fie la oamenii din jur, fie la locatie, fie citeam tot ce pica (meniu, oferte etc). Sau things to do la plictiseala gen sa bat cu palmele in masa ritmul melodiei care canta sau sa o fredonez cu gura inchisa ca sa nu ma considere lumea schizofrenic. E si bine ca nu ma mai plictisesc si butonez, e si rau. Parca pe atunci analizam si gandeam mai mult. Nu ma distragea telefonul.

  • Florea Cristian 20 Iul 2012, ora 13:15

   Deci pe vremea aia, în loc să arunci ochii în telefon fără să n-ai nimic de făcut prin el, îi aruncai pe pereţi sau prin jur. Nu-i mare diferenţă, totuşi.

   • Liviu 21 Iul 2012, ora 00:06

    Nu tocmai… thank God 4 gadgets

 • Ana- 20 Iul 2012, ora 13:42

  se jucau cu servetele si scobitori? :))))