Când o cunoştinţă are nevoie de ajutor

put this onSă spunem că o cunoştinţă (nu prieten, ci un om cu care s-a întâmplat să te mai întâlneşti, destul de rar ce-i drept, online şi offline) te roagă să-l ajuţi în promovarea unui proiect pe blog. Îţi zice ce trebuie să faci, adică îţi dă toate informaţiile despre proiect, îţi pune la dispoziţie un banner, iar tot ce ai tu de făcut e să te foloseşti de informaţiile oferite de el ca să scrii un scurt articol şi să bagi în sidebar, pentru vreo lună de zile, o mică imagine cu link spre proiect.

Din păcate, proiecţelul ăsta al lui nu prea te coafează pe tine. Adică nu numai că-ţi displace ideea în sine, dar şi felul în care a pornit totul arată al naibii de stângaci. Pe scurt, e un loc spre care nu ţi-ai trimite cititorii, deşi persoana respectivă îţi e o cunoştinţă şi se aşteaptă ca tu să reacţionezi pozitiv la rugămintea lui.

Ce faci în cazul de faţă? Închizi ochii şi îi promovezi proiectul, sau îi spui că pe tine nu prea te încântă ideea proiectului şi nu obişnuieşti să recomanzi chestii care nu-ţi plac, cu riscul de a se supăra pe tine şi a spune că eşti un îngâmfat care a uitat de unde a plecat?

*photo via

Tags:

10 Comments

 1. corin_a 4 mai 2012
  • Cristian Florea 4 mai 2012
 2. Catalin 4 mai 2012
  • Cristian Florea 4 mai 2012
 3. Petru 4 mai 2012
  • Cristian Florea 5 mai 2012
 4. Madalin Blidaru 4 mai 2012
  • Cristian Florea 5 mai 2012
 5. Marinica Andrei 4 mai 2012
  • Cristian Florea 5 mai 2012

Leave a Reply