Când o cunoştinţă are nevoie de ajutor

put this onSă spunem că o cunoştinţă (nu prieten, ci un om cu care s-a întâmplat să te mai întâlneşti, destul de rar ce-i drept, online şi offline) te roagă să-l ajuţi în promovarea unui proiect pe blog. Îţi zice ce trebuie să faci, adică îţi dă toate informaţiile despre proiect, îţi pune la dispoziţie un banner, iar tot ce ai tu de făcut e să te foloseşti de informaţiile oferite de el ca să scrii un scurt articol şi să bagi în sidebar, pentru vreo lună de zile, o mică imagine cu link spre proiect.

Din păcate, proiecţelul ăsta al lui nu prea te coafează pe tine. Adică nu numai că-ţi displace ideea în sine, dar şi felul în care a pornit totul arată al naibii de stângaci. Pe scurt, e un loc spre care nu ţi-ai trimite cititorii, deşi persoana respectivă îţi e o cunoştinţă şi se aşteaptă ca tu să reacţionezi pozitiv la rugămintea lui.

Ce faci în cazul de faţă? Închizi ochii şi îi promovezi proiectul, sau îi spui că pe tine nu prea te încântă ideea proiectului şi nu obişnuieşti să recomanzi chestii care nu-ţi plac, cu riscul de a se supăra pe tine şi a spune că eşti un îngâmfat care a uitat de unde a plecat?

*photo via

Lasă un comentariu

10 comentarii

 • corin_a 4 Mai 2012, ora 12:01

  Ii spui cu franchete ceea ce crezi si simti. Refuzi. E important sa ai o anumita conduita, sa ai puterea de a-ti pastra covingerile si de a-ti sustine ideile pana la capat. Atunci cand sunt bune :) Important pentru tine ca om, dar si pentru ceilalti cu care vii in contact, indiferent ca-ti sunt prieteni sau simple cunostinte.
  „ingamfat care a uitat de unde a plecat?” Esti departe si nici nu ai vreo sansa sa ajungi in aceasta postura. Garantez pentru asta :)

  • Florea Cristian 4 Mai 2012, ora 15:16

   Mulţumesc pentru comentariu şi pentru încredere! Şi eu tindeam mai mult spre zona asta, de a-i spune că nu-mi place şi că bine-ar fi să înţeleagă asta. :D

 • Catalin 4 Mai 2012, ora 13:11

  Din punctul meu de vedere, as zice verde`n fata, ce nu-mi place la proiectul sau, daca e si vrea sa ia in considerare sfatul ok, daca nu, n-as pune nimic din ceea ce nu-mi place, la mine pe blog, unde-i spatiul meu personal..

  • Florea Cristian 4 Mai 2012, ora 15:17

   Mulţumesc pentru comentariu! Cam aşa mă gândeam şi eu să procedez.

 • Petru 4 Mai 2012, ora 15:42

  Cel mai bine este sa-i spui verde in fata ca nu iti place. Este posibil ca respectiva cunostinta sa aprecieze sinceritatea ta si sa nu se supere.

  • Florea Cristian 5 Mai 2012, ora 08:36

   Dacă e o persoană deschisă la minte, ar trebui să aprecieze. Să vedem dacă va face asta sau nu. :D

 • Madalin Blidaru 4 Mai 2012, ora 16:35

  Refuzul este cea mai bună soluție, atât timp cât ideea nu corespunde cu așteptările, ideile personale și displace, în același timp.

  • Florea Cristian 5 Mai 2012, ora 08:37

   Mulţumesc! Mă bucur să văd că majoritatea oamenilor îmi spun că refuzul e cea mai bună soluţie, pentru că fix aşa mă gândeam şi eu că este.

 • Marinica Andrei 4 Mai 2012, ora 22:10

  Nu, nu trebuie să promovezi ceva ce îţi displace doar pentru că respectivul e o cunoştinţă! Ar trebui să îi spui ceea ce nu îţi place şi ce ar trebui să schimbe la proiectul lui… :)

  • Florea Cristian 5 Mai 2012, ora 08:39

   Mulţumesc! Am să-i spun ce cred eu că ar trebui schimbat la proiectul lui. Probabil va lua în considerare ideile mele. Adică, în mod normal, aşa ar fi cel mai înţelept din partea lui.