Când vrei să descoperi o trupă, cum alegi ce piese asculţi prima oară? (P)

Îmi place foarte mult să descopăr trupe noi sau să ascult, după mult timp, piese pe care le ascultam frecvent în liceu. Ieri, spre exemplu, am început să ascult iar Disturbed. Nu mai dădusem de mult play unei piese de-ale lor şi m-am trezit cu chef de auzit vocea lui David Draiman (solistul trupei).

De obicei, când ascult o trupă nouă sau când caut piese ale unei formaţii pe care n-am mai auzit-o de mult, încerc să pun într-un playlist cele mai bune piese şi să-mi văd în continuare de treabă. Iar dacă la sfârşitul playlistului simt că ar merge ascultat mai mult, încep să iau albumele la rând şi să văd ce iese.

Iar topul de piese de la Disturbed l-am luat de data asta de pe Zonga (powered by Vodafone) şi am fost foarte mulţumit de acea listă cu 10 piese ale lor. Statisticile spun că Zonga ar avea 1.800.000 de artişti (români şi străini) şi peste 25 de milioane de melodii. Tot la ei am găsit un playlist cu top 100 piese rock, care e făcut chiar bine. Am şi descărcat pe telefon playlistul ăsta, să-l pot asculta şi fără internet.

Dacă tot am început cu Zonga şi Vodafone, hai să-ţi zic şi ce au lansat recent: Vodafone România oferă utilizatorilor Cartelei Vodafone un an gratuit de Zonga. Adică dacă ai o Cartelă Vodafone, timp de un an poţi asculta ce vrei tu din acele 25 de milioane de melodii. Este pentru prima oară când un operator integrează muzică nelimitată, gratuit, utilizatorilor serviciilor prepaid.

Şi tot conform studiilor, pe lista de avantaje Zonga pentru mobil putem să mai punem şi faptul că are un consum de date aproape de 10 ori mai mic şi că se consumă de 3 ori mai puţină baterie decât în cazul YouTube-ului, spre exemplu.

zonga-3

Revenind la titlu, tu cum alegi ce piese asculţi prima oară de la o trupă nouă?

Leave a Reply