Cât de credibile sunt informaţiile de pe reţelele de socializare?

Există about.me, LinkedIn şi încă vreo câteva servicii de CV Online. Există posibilitatea de a-ţi pune job-ul şi pe contul de Facebook şi, dacă ai cont pe Twitter, nu se supără nimeni dacă scrii la Bio şi cu ce te ocupi.

Totuşi, cât de credibile pot fi informaţiile de pe reţelele de Socializare? Zilele astea l-am scos din lista prietenilor de pe Facebook pe Geo Jupanu, care zicea că works at Windows. L-am scos pentru că nu vreau să am Jupâni în listă şi pentru că, am considerat eu, nu poţi lucra la Windows dacă-ţi pui pe Facebook un asemenea nume (nu mai spun de pozele pe care le avea).

Totodată, să aruncăm un ochi şi la LinkedIn, unde oamenii te pot endorsa în funcţie de skill-urile pe care cred ei că le ai. Altfel spus, dacă eu cred că tu te pricepi la SEO, îi spun LinkedIn-ului că, în viziunea mea, eşti recunoscut drept un om care se pricepe la SEO. La un moment dat cineva mi-a dat Endorse pentru Photography, iar eu n-am nicio treabă cu fotografia. Nici aparat foto n-am, iar pozele de pe Instagram nu-s cele mai frumoase pe care o să le vedeţi vreodată.

Mă întreb cât de mult este influenţat un angajator de ceea ce scrie pe conturile tale de Social Media. Eu aş putea să scriu că mă pricep la WordPress şi să obţin un internship plătit pentru lucrul ăsta, dar să nu ştiu mare lucru despre această platformă. Asta înseamnă că nişte oameni cheltuie nişte bani cu mine degeaba, nu?

Cât de credibile sunt informaţiile de pe reţelele de socializare? 1 | Cristian Florea

6 Comments

  1. Paul 1 mai 2013
    • Cristian Florea 1 mai 2013
    • Ana 8 mai 2013
  2. Ana 8 mai 2013
    • Cristian Florea 8 mai 2013
  3. Carmen 13 mai 2013

Leave a Reply