Cât de greu e să accepţi că nu eşti făcut pentru o anumită activitate?

schiemÎntotdeauna când am vrut să învăţ ceva nou, am încercat de cel puţin un milion de ori să fac lucrul ăla, iar dacă după toate acele încercări am simţit că nu e bine, abia atunci am renunţat.

Cu muzica şi desenul nu mi-a fost greu să-mi dau seama că nu mă pricep, că aici dacă nu ai niciun fel de talent, poţi exersa şi de două milioane de ori şi tot nu iese nimic.

La scris n-am fost niciodată cel mai talentat şi am acceptat lucrul ăsta fără nicio problemă. Cu toate astea, am luat drept bună zicala „practice makes perfect” în toate articolele pe care le-am scris până acum şi, văzând că evoluez, mi-am dat seama că ceva trebuie să fie bun în tot exerciţiul ăsta.

În tabăra #schiem (că aici voiam să ajung), nu-s ăla care prinde cel mai repede mişcările. De fapt, sunt cel care are cele mai două picioare stângi de pe pârtie, ca să zic aşa, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să continui să încerc. Abia au trecut două zile, iar până duminică s-ar putea să scriu altceva despre sportul ăsta.

Până atunci, eu mă distrez la fiecare coborâre de pârtie şi la fiecare căzătură, dar să nu le spuneţi asta lui Toma şi lui Brylu, că ei au impresia că am venit în cantonament aici. Să muncim, nu să ne distrăm.

În rest, până când n-o să cobor pârtia aia de un milion de ori, n-am să spun că schiatul nu-i pentru mine. În seara asta o să testez şi nocturna şi sunt sigur că o să-mi placă.

Apropo, ţie cât de greu îţi vine să accepţi că un lucru nu e făcut pentru tine?

#schiem este prima tabără de schi pentru bloggeri organizată de Arena Platos cu susținerea Sony, Vodafone, Michelin, Staropramen, Ford, Perla Păltinișului și Buonavista.

Lasă un comentariu

10 comentarii

 • Marius Matache 23 Ian 2013, ora 17:59

  Doar la gandul ca mi-as putea rupe o mana si n-as putea sa mai cant si nu am nici o tragere de inima sa schiez sau sa patinez :))

  • Cristian Florea 23 Ian 2013, ora 22:03

   Eh, eu pot să scriu pe blog şi cu o singură mână. Mai greu, ce-i drept, dar pot. :))

 • Tudor 23 Ian 2013, ora 21:06

  Ambitie, Cristi. Cu ambitie nu poti sa ajungi de 10, dar macar un 5 tot putem trage de urechi. Nici eu nu le am cu cantatul, dar am acceptat „cerinta” de a merge intr-un an cu colindatul pe la vile in Focsani (in grup). De ce sa fiu de 10? Sotia a cantat in corul bisericii nu eu. Ea sa fie de 10 de cantat si eu de 5. La condus masina eu sunt de 10 si ea … fara permis. Iti recomand sa testezi si innotul – acolo retragerea temporara este sinonima cu o gura de apa :), spre deosebire de schi unde o cazatura este o clipa de odihna.

  • Cristian Florea 23 Ian 2013, ora 22:04

   Tot pentru un 5 mă zbat şi eu. :)) Seara asta a fost chiar bună. :D

 • joculet0enervant 23 Ian 2013, ora 22:54

  In muzica , desen, scris iti trebuie talent.Dar asta nu inseamna ca nu poti incerca macar cum ziceti voi de „5”.
  In rest in activitati de genu’ „schiat” nu m-as mai da la o parte pana n-as invata.

 • Sorin 25 Ian 2013, ora 04:30

  Eu cred ca „ceea ce face un om, poate si altul sa faca daca invata” .