Cât de important este pentru tine ambalajul?

Ştim cu toţii că de foarte multe ori, într-un magazin, ambalajul face ca produsul să fie cumpărat. Cred că i se întâmplă oricui să cumpere un anumit produs, doar pentru că are un ambalaj interesant. Când vine vorba de dulciuri, un ambalaj interesant îi face pe copii să se decidă dacă să se roage de părinţi să le cumpere produsul respectiv, sau nu.

Totuşi, dacă ne gândim la sticle, e atât de important ambalajul? Sticla de Cola este una dintre cele mai cunoscute forme la nivel mondial. Are o formă proprie pe care ai recunoaşte-o dintr-o mie. În general, cam toate băuturile carbogazoase au modelele proprii de sticle de plastic, încercând să-şi impună punctul de vedere şi prin formă, nu doar prin etichetă.

Citind articolul ăsta şi văzând că un tip a desenat nişte sticle care să ocupe mai puţin spaţiu după golire şi să fie mai uşor de reciclat, am început să mă întreb cât de important este modelul unei sticle de plastic pentru o băutură.

N-ar trebui ca eticheta să fie de-ajuns pentru a-ţi fura ochii şi a te convinge să cumperi?

Lasă un comentariu

8 comentarii

 • dana 7 Apr 2012, ora 20:14

  Hehe, am citit si eu articolul si mi s-a parut extrem de inovativ si avangardist model creat de designerul respectiv. Insa desi pare sa prezinte numai avantaje, nu cred sa fie adoptat prea curand, tocmai din cauzele expuse si de tine mai sus: mare parte din brand-ul unor firme e legat si de forma produsului.
  Cat despre intrebarea din titlu, cred ca ambalajul are o importanta destul de mare doar in termeni de utilitate. Ca tot vorbeai de sticle, cred ca ar trebui sa fie usor de tinut in mana (ceea ce ambalajele de carton pe patrat nu prea ofera), trebuie sa nu iti scape din mana (de asta majoritatea sticlelor au mijlocul mai subtire si fundul si partea superioara mai groase) si trebuie sa fie usor de deschis (adica sa ofere un pic de spatiu de manevra mainii, ceea ce, din nou, ambalajele de carton nu prea ofera), etc.

  • Florea Cristian 8 Apr 2012, ora 07:27

   Mare dreptate ai! Eu nici nu m-am gândit la uşurinţa cu care poate fi ţinută o sticlă în mână, sau cu care poate fi deschisă.

  • alex 10 Apr 2012, ora 12:30

   Nu vreau sa te contrazic dar in poze scrie ca sticlele sunt facut tot din plastic…un plastic bio. Imagineaza-ti o suprafata ca lemnul slefuit…cam asa se va simti ambalajul acelor sticle…nu ca la sticlele de carton. Oricum…arata incredibil de bine!

   • Florea Cristian 10 Apr 2012, ora 12:37

    Da, tot din plastic sunt făcute, dar, vorba ta, un plastic bio. În plus, le poţi strânge ca să ocupe spatiu mai puţin, iar asta înseamnă mai mult plastic trimis la reciclat cu un drum şi mai puţin combustibil folosit, chiar şi mai puţină poluare datorită acestui lucru.

 • Noni 9 Apr 2012, ora 14:03

  Cu cat ambalajul este mai atractic cu atat produsul este mai de proasta calitate! In general,produsele sanatase si traditionale au un ambalaj simplu. Sau cel putin asa observ eu. Interesante creatii

  • Florea Cristian 9 Apr 2012, ora 18:39

   Nu neaparat. Adevarul e ca mai toate lucrurile pe care le cumparam sunt mai putin sanatoase decat cele traditionale, dar nu ambalajul conteaza intotdeauna. Cel putin din punctul meu de vedere.

 • Adi Popa 10 Apr 2012, ora 12:20

  Pt Coca Cola deja nu mai conteaza amabalajul. Pot sa-l ambaleze in orice ca tot s-ar consuma in toata lumea.