Cât de mult contează profilul de LinkedIn când vrei să te angajezi?

M-am înscris la cursurile Online Marketing Academy by Google, unde vin speakeri care ne vorbesc o dată pe săptămână despre bunele practici în marketingul online.

Azi, spre exemplu, am discutat câte ceva despre reţelele de socializare, iar accentul prezentării a fost pus pe LinkedIn. De fapt, mi s-a părut că Gabriela, persoana care ne vorbea despre Social Media, se simţea mai comfortabil să ne spună la ce-i bun LinkedIn-ul, de-aia a insistat atât de mult.

Eu am cont pe LinkedIn, dar nu mi-am mai actualizat informaţiile de acolo de o grămadă de timp. Mai intru din când în când ca să mai accept câte-o cerere de prietenie şi mai dau câte-un share la articolele pe care le scriu.

Azi ni s-a zis că e foarte important ca ceea ce punem pe contul de LinkedIn să aibă tentă business. Ba chiar, dacă putem, să nu punem acolo articole de pe blogul personal, că pe potenţialul angajator s-ar putea să nu-l intereseze lucrurile alea. În plus, ar fi bine să fim foarte atenţi la cum ne completăm profilul, pentru că primul lucru pe care-l vede un angajator în momentul în care îi trimitem un CV, este chiar profilul de LinkedIn.

Eu atunci am spus că nu prea sunt de acord şi că am impresia că mai multe şanse sunt ca cineva care doreşte să vadă de ce sunt în stare să-mi verifice mai bine contul de Facebook (sau să dea un search pe Google după numele meu), pentru că acolo am tendinţa să share-uiesc orice. Apoi mi-a fost aruncată replica „Părerile sunt împărţite”, moment în care am preferat să nu mai insist.

Exceptând faptul că nu mi s-a părut deloc profesional să nu dezbatem mai bine subiectul (deşi eram încurajaţi să punem întrebări şi să venim cu propuneri), tu ce crezi? Ce cont crezi că e mai relevant în momentul în care cineva doreşte să te angajeze?

Cât de mult contează profilul de LinkedIn când vrei să te angajezi? 1 | Cristian Florea

sursă foto

11 Comments

 1. Ionut 26 noiembrie 2013
  • Cristian Florea 27 noiembrie 2013
 2. Ionut 26 noiembrie 2013
 3. Rares Cojocaru 26 noiembrie 2013
  • Cristian Florea 27 noiembrie 2013
 4. Intuneric 28 noiembrie 2013
  • Cristian Florea 28 noiembrie 2013
 5. ZDZero 2 decembrie 2013
  • Cristian Florea 2 decembrie 2013
   • ZDZero 2 decembrie 2013
   • Cristian Florea 2 decembrie 2013

Leave a Reply