Cât te costă să fii creativ?

Ieşirea din zona de comfort, cam atât. Câte ai de câştigat de pe urma creativităţii? Dacă aş scrie aici, mi-ar lua cam cât toate articolele pe care le-am scris până acum pe blog.

În mare, cam cu asta am rămas de la reCreiere. Intrând în detalii, ar fi mult mai multe de zis.

Am învăţat că restricţiile care apar în momentul în care se pune problema comunicării cu o persoană necunoscută sunt numai în capul nostru. Dacă începem să ne gândim că nu suntem creativi sau destul de open minded pentru a începe o conversaţie cu cineva necunoscut (sau dacă avem teama aia cum că n-o să mai ştim ce să spunem la un moment dat), greşim mai mult decât ne putem imagina. Florin Ghinda ne-a demonstrat spusele de mai sus într-o oră şi jumătate de workshop în care mi s-au mai deschis ochii în ceea ce priveşte comunicarea şi networking-ul.

Apropo, cu ocazia asta permiteţi-mi să retrag orice chestie urâtă pe care am spus-o despre workshop-urile care mi-au fost prezentate cu: o să facem jocuri şi tot felul de activităţi în grup. Eu mi le imaginam ca pe nişte jocuri din alea de care se fac în tabără când se plictiseşte toată lumea. Într-adevăr, ştiam că te ajută, dar eram sătul de ele. Astăzi mi-am dat seama că nu sunt jocuri din alea şi că se pot face lucruri extrem de interesante dacă ştii cum să gândeşti un workshop, aşa cum a făcut Florin cu noi, dar cum a reuşit şi Paul Ardeleanu în workshop-ul său despre comunicarea creativă.

Aţi încercat vreodată să transformaţi o întâmplare normală într-una amuzantă? Eu nu mă credeam în stare, dar după ce am făcut-o şi-am cerut şi feedback, mi-am dat seama că domeniile în care am încercat până acum să mă autodepăşesc au fost cele în care aveam deja anumite cunoştinţe. Adică nu plecam de la zero informaţii în încercarea de a fi mai în ceva. Aveam, cred eu, o teamă pe care nu voiam să mi-o recunosc.

Apropo de cifra zero, Gabriel Solomon ne-a spus cum a ajuns el de la zero kilometri, la primul maraton în doar patru luni de antrenament. Deci se poate! Dacă nu ştiaţi, recent a alergat timp de 24 de ore pe bandă pentru o cauză nobilă şi are mii de kilometri în picioare de când şi-a propus să facă şi altceva cu viaţa lui pe lângă rutina din fiecare zi. Mi-a plăcut că după discursul său au plecat foarte mulţi oameni din sală cu gândul de a se apuca de sport şi că a fost o doză foarte bună de motivare, mai ales pentru mine, unul care abia s-a reapucat de alergat.

Tot azi am învăţat să cânt la Djembe. Acum vă văd cum vă uitaţi chiorâş şi vă întrebaţi în gând cu cât m-au plătit cei de la Motivonti ca să înjur pe blog. Djembe, de fapt, este o tobă, iar pe maeştrii care ne-au învăţat îi cheamă, pe numele lor de scenă, IDRUM şi au un spectacol în genul celui în care am fost eu implicat, doar că într-o sală mai mare, pe 1 noiembrie. Merită, trust me! Şi garantez c-o să vă placă (atât eu, cât şi ceilalţi participanţi la reCreiere).

Spre sfârşit, am descoperit povestea din spatele Turific.ro. Dacă v-aş povesti-o, aş pierde esenţa pe drum, deci prefer să nu încerc s-o fac. Cert este că au nişte produse handmade foarte tari şi că, plecând de-aici, am descoperit povestea filmuleţului pe care o să-l ataşez mai jos.

E nevoie mare de piste pentru bicilete în Bucureşti şi o să vă pot spune mai multe despre asta după ce o să încep să le parcurg.

În încheiere, aş vrea să vă spun că atunci când am zis că evenimentul reCreiere o să fie unul fain, am vorbit în necunoştinţă de cauză. N-a fost fain, ci mult mai mult de-atât.

Cât te costă să fii creativ? 1 | Cristian Florea

Mulţumesc lui Ariel şi echipei Motivonti pentru cea mai frumoasă duminică. Mai vrem!

6 Comments

  1. Ana- 15 octombrie 2012
    • Cristian Florea 15 octombrie 2012
  2. Omega Peter 15 octombrie 2012
    • Cristian Florea 16 octombrie 2012
  3. Vali D 15 octombrie 2012
    • Cristian Florea 16 octombrie 2012

Leave a Reply