Câteva cuvinte la final de #ScoalaFlanco

Prin luna septembrie a acestui an am început împreună cu cei de la Flanco o serie de cursuri pentru începători, pe diverse teme. Cursurile au fost promovate sub umbrela #ScoalaFlanco powered by Kooperativa 2.0. Practic, la sfârșit de săptămână, timp de 5 săptămâni, câte-un membru din gașca noastră ținea un curs gratuit pe o temă la care se pricepea. Dragoș a vorbit despre #fotografiepesteașteptări, Cezar despre #travelpesteasteptari, eu despre #bloggingpesteasteptari, Cristi despre #brandingpesteasteptari, iar Vlad despre #videobloggingpesteasteptari. Totul a pornit de la sloganul Flanco, „Mereu peste așteptări”.

Cursurile le erau dedicate începătorilor din fiecare domeniu, iar reacțiile au fost uluitoare. Am avut, în total, 181 de înscriși la toate cele 5 cursuri. Fiecare persoană care voia să se înscrie își nota datele într-un formular, cu posibilitatea de cere să ia parte la un curs sau la mai multe. Pe baza motivațiilor trecute în acel formular, fiecare dintre noi și-a ales cursanții, cu toate că ne-a fost foarte greu. La cursul meu au fost peste 80 de cereri de înscriere, spre exemplu. Un număr #pesteașteptări pentru mine.

Acum, la final, mi-e dor să merg vinerea dimineața să-mi văd câte-un coleg cum împărtășește din experiența lui cu ceilalți. Dar sunt sigur că vom repeta isprava, mai ales după ce am văzut că am avut o grămadă de doritori.

Cel mai plăcut moment e cel în care vezi cum cursanții aplică în ceea ce fac lucruri pe care le-au învățat de la tine sau de la ceilalți colegi de la Kooperativa 2.0. Pe mulți dintre cei care au luat parte la aceste cursuri îi am acum în lista de prieteni de pe Facebook și cu o parte dintre ei discut destul de frecvent, iar faptul că aceste cursuri i-au încurajat să facă ceea ce le place sau să-și gândească mai bine strategia de-acum încolo înseamnă că ne-am atins obiectivele.

scoalaflanco

2 Comments

  1. Eugen 2 noiembrie 2015
    • Cristian Florea 3 noiembrie 2015

Leave a Reply