Patru români au luat o glumă de pe 9gag și au transformat-o într-un joc pentru telefon. Care e chiar mișto

Acum vreo două săptămâni, am primit un mesaj pe Facebook în care eram invitat să testez un joc pentru telefon. Cel care mi-a scris era chiar unul dintre dezvoltatori. La vremea aceea, jocul era doar pe Android și i-am zis că atunci când o să apară și pe iOS, o să-l testez și o să-i spun cum mi se pare. Era în plan și varianta de iOS, așa că n-a durat mult până când mi s-a zis că pot face testul, dacă vreau.

Jocul se numește Polandball: Can into Space (download pentru Android și iOS) și totul a pornit de la câteva meme-uri de pe 9gag în care se făcea mișto de Polonia și de faptul că n-a reușit niciodată să ajungă pe Lună. Unul dintre cele mai cunoscute episoade din această serie este unul în care se spune că un meteorit o să lovească Pământul și toate țările reușesc să trimită echipaje în Spațiu. Mai puțin Polonia, care stă și plânge, că n-are cum să ajungă până acolo. Subiectul a devenit viral pe net prin 2009, dar chiar și acum, 7 ani mai târziu, se mai distrează unii pe seama lui.

Polandball: Can into Space este jocul care mai spală puțin din imaginea Poloniei, pentru că tu va trebui să fii pilotul unei nave care încearcă să ajungă pe Lună. Pe drum, te întâlnești cu alte țări (inclusiv România). Fiecare țară are un fel de putere, pe care băieții au gândit-o pornind de la stereotipurile fiecărui stat. Spre exemplu, dacă te întâlnești cu steagul Greciei, îți va lua bani (că Grecia e săracă și ia de unde apucă), iar steagul Rusiei te va atrage spre el și-ți va schimba traiectoria, că Rusia e posesivă. :))

Obiectivul tău e să-ți construiești o navă cât mai bună și să ajungi cu ea pe Lună. M-am jucat și eu astăzi și mi s-a părut numai bun de pierdut vremea cu el în metrou sau când aștepți pe cineva.

Echipa care a făcut jocul e interesantă, formată din 3 programatori și un compozitor. Compozitorul e cel care face coloana sonoră, pentru că un joc pe telefon care se respectă folosește muzică inventată special pentru el. :D Jocul a primit și un premiu pentru „cel mai bine finisat joc”.

polandball can into space

Dacă-l testezi, să-mi zici cum ți se pare. :D

2 Comments

  1. joie negru 7 februarie 2016
  2. joie negru 7 februarie 2016

Leave a Reply