Ce-am făcut ca să nu mai pierd timpul citind News Feed-ul Facebook-ului

Ca mulţi dintre voi, au fost foarte multe momente în care n-am făcut altceva decât să pierd timpul dând scroll în News Feed-ul de pe Facebook. După jumătate de oră mă trezeam şi-mi dădeam seama că nu fac nimic productiv. Şi că ceea ce aveam de finalizat încă aştepta, fiind acaparat de faptul că eu trebuia să dau puţin scroll pe Facebook.

De aceea m-am hotărât să nu mai stau să pierd vremea verificând News Feed-ul. Pare simplu, nu? Bineînţeles că nu e. A apărut şi gândul ăla care mi-a zis: „Mă, dar dacă pune cineva ceva interesant acolo? Dacă pierzi un anunţ important sau un update care chiar merită atenţia?”. Ştiam că nu-i niciun bai dacă se întâmplă asta, dar ca să mă conving eu că nu am nimic de pierdut, am hotărât să fac un studiu: am verificat ultimele 100 de posturi din News Feed şi mi-am notat câte-s link-uri, câte sunt poze, câte video şi câte text. Apoi am scris cu câte dintre ele am interacţionat.

Statistica arată aşa:

Link-uri – 48 » am dat click pe un singur link. Era un articol de blog;
Poze – 23 » nicio interacţiune;
Video – 13 » nicio interacţiune;
Text – 16 » am dat like unui singur update.

După câte se poate observa, din 100 de elemente prezente din News Feed-ul meu, am interacţionat cu două (click pe un link şi like unui update). Restul de 98 mi s-au părut pur şi simplu neinteresante.

Acestea fiind zise, de ce aş mai pierde vremea dând scroll pe Facebook, când materialele bune de băgat în seamă sunt atât de puţine? Nu ştiu dacă o să aveţi şi voi răbdare să număraţi 100 de update-uri şi să vedeţi dacă-s folositoare în News Feed-ul vostru, dar eu mi-am demonstrat că, oricum ai lua-o, nu-i mare lucru de văzut acolo. Şi a meritat să pierd timpul numărând şi clasificând update-uri, că am câştigat mult mai mult timp de-acum în colo. Iar dacă un articol va fi într-adevăr bun, va avea atâtea share-uri încât îl vei vedea în capul News Feed-ului (fără să fii nevoit să dai scroll), deci n-ai cum să-l pierzi.

P.S.: Cu ocazia asta mi s-a mai răspuns unei curiozităţi, aceea de a vedea câte link-uri sunt în News Feed-ul meu. Acum ştiu, vreo 48%.

14 Comments

 1. Yamasha 15 octombrie 2013
 2. Rares Cojocaru 15 octombrie 2013
 3. Daniel H. 15 octombrie 2013
 4. Mihai Căulea 16 octombrie 2013
  • Cristian Florea 17 octombrie 2013
 5. Tudor 16 octombrie 2013
 6. Florin Andrei 20 octombrie 2013
 7. Şerban Stănescu 12 decembrie 2013
  • Cristian Florea 12 decembrie 2013

Leave a Reply