Ce-am învăţat în tabăra Tech School

V-am mai spus de câte ori am avut ocazia că am înţeles materia care li s-a predat copiilor în tabăra Tech School cam cum înţelege un cocostârc îndemnul „Şezi!”. Adică deloc.

Bineînţeles, nu eu trebuia să fiu cel care să plece învăţat de-acolo, ci ei, iar faptul că n-am înţeles mare lucru din materie nu cred că reprezintă o reală problemă. Totodată, fiecare acţiune pe care o desfăşor îmi pune capul la contribuţie într-un fel care-mi permite să învăţ câte ceva. Aşa a fost şi cu Tech School-ul, că el nu face excepţie.

Ce-am învăţat, aşadar?

1. Ţara noastră are foarte mulţi copii deştepţi dispuşi să-şi folosească inteligenţa şi capacitatea autodidactică în folosul inventării unor lucruri noi. Cu toate astea, sunt conştient de faptul că geniul lor va fi valorificat în străinătate, nu aici. Oricum, am învăţat că „there is hope” când vorbim despre generaţiile care vin.

2. Pasiunea nu ţine cont de vârstă. Dacă îţi place să faci un anumit lucru extrem de mult, s-ar putea să înveţi singur să-l faci mai bine decât cei care studiază materia respectivă cu un profesor. Totodată, câte-un ajutor nu strică din când în când.

3. Guess Who este un om care merită respectat. Vă amintesc de dialogul de-aici.

4. Avem nişte zone extrem de frumoase şi de primitoare în România. Din tot ce-am văzut până acum, zona Bran, în care s-a desfăşurat tabăra, face turism cel mai bine. Are şi ce să le ofere clienţilor, credeţi-mă.

5. Ştiinţa e grea doar când nu este trăsnită.

cristian florea - diploma de savant trasnit

Lasă un comentariu

10 comentarii

 • Dragos Geornoiu 2 Sep 2012, ora 15:39

  Inca o diploma la palmares :D la punctul 4 ar fi de discutat mult mai amplu, deoarece tara noastra e superba, avem enorm de multe lucruri la care alte tari doar viseaza, insa turismul la noi e 0 barat…

  • Cristian Florea 2 Sep 2012, ora 18:08

   Da, dar aici turismul e putin mai sus de zero, cel putin asa mi se pare mie.

 • zdzero 3 Sep 2012, ora 12:23

  am impresia ca asta a fost o experienta foarte tare :)
  e prima postare despre tech school pe care o citesc deci s-ar putea sa fi raspuns la asta prin cele de pana acum (scuze). daca tu nu trebuia sa pleci invatat de acolo ai facut parte din organizatori?

  • Cristian Florea 3 Sep 2012, ora 13:33

   Un fel. Am fost blogger, adică a trebuit să am grijă ca tu şi restul cititorilor să afle de eveniment. :D Cât despre celelalte postări, sigur or să-ţi placă, pentru că sunt în ele nişte lucruri pe care nu le-am mai făcut pe blog până atunci, adică au fost posturi video. :D

   • zdzero 3 Sep 2012, ora 13:59

    stiu ca au fost video, de aia n-am apucat sa le „citesc” inca :D desi as salva mai mult timp daca ti-as asculta posturile in timp ce fac altceva.

   • Cristian Florea 3 Sep 2012, ora 14:01

    Da, din punctul ăsta de vedere aş prefera şi eu articolele video, că pot face şi altceva în timp ce le ascult, dar nu face prea multă lume video de calitate în România, din păcate, şi tot cu cititul trebuie să mă mulţumesc.

    Cât despre articolele mele, sunt nişte chestii care nu te încarcă prea mult de informaţie şi care nici nu durează prea mult. E o prezentare scurtă a unor lucruri.

   • zdzero 3 Sep 2012, ora 15:00

    pai cam asa si trebuie. daca stai sa scrii 20 de pagini despre cum te-ai simtit in a doua zi de tech school comparativ cu prima zi n-ar fi chiar ok.
    cred ca cel putin la inceput e mai greu cu filmatul. lumea o sa te vada, o sa te auda, n-o sa mai fie doar niste cuvinte scrise.

 • Bezea Tudorel (@staupenetro) 3 Sep 2012, ora 23:51

  Sa speram ca nu isi vor uita meleagurile natale.

  • Cristian Florea 4 Sep 2012, ora 09:27

   Sunt sigur că întâi vor încerca să-şi pună ideile în aplicare în ţara noastră.