Ce-am învăţat în tabăra Tech School

V-am mai spus de câte ori am avut ocazia că am înţeles materia care li s-a predat copiilor în tabăra Tech School cam cum înţelege un cocostârc îndemnul „Şezi!”. Adică deloc.

Bineînţeles, nu eu trebuia să fiu cel care să plece învăţat de-acolo, ci ei, iar faptul că n-am înţeles mare lucru din materie nu cred că reprezintă o reală problemă. Totodată, fiecare acţiune pe care o desfăşor îmi pune capul la contribuţie într-un fel care-mi permite să învăţ câte ceva. Aşa a fost şi cu Tech School-ul, că el nu face excepţie.

Ce-am învăţat, aşadar?

1. Ţara noastră are foarte mulţi copii deştepţi dispuşi să-şi folosească inteligenţa şi capacitatea autodidactică în folosul inventării unor lucruri noi. Cu toate astea, sunt conştient de faptul că geniul lor va fi valorificat în străinătate, nu aici. Oricum, am învăţat că „there is hope” când vorbim despre generaţiile care vin.

2. Pasiunea nu ţine cont de vârstă. Dacă îţi place să faci un anumit lucru extrem de mult, s-ar putea să înveţi singur să-l faci mai bine decât cei care studiază materia respectivă cu un profesor. Totodată, câte-un ajutor nu strică din când în când.

3. Guess Who este un om care merită respectat. Vă amintesc de dialogul de-aici.

4. Avem nişte zone extrem de frumoase şi de primitoare în România. Din tot ce-am văzut până acum, zona Bran, în care s-a desfăşurat tabăra, face turism cel mai bine. Are şi ce să le ofere clienţilor, credeţi-mă.

5. Ştiinţa e grea doar când nu este trăsnită.

cristian florea - diploma de savant trasnit

9 Comments

 1. Dragos Geornoiu 2 septembrie 2012
  • Cristian Florea 2 septembrie 2012
 2. zdzero 3 septembrie 2012
  • Cristian Florea 3 septembrie 2012
   • zdzero 3 septembrie 2012
   • Cristian Florea 3 septembrie 2012
   • zdzero 3 septembrie 2012
 3. Bezea Tudorel (@staupenetro) 3 septembrie 2012
  • Cristian Florea 4 septembrie 2012

Leave a Reply