Ce-ar trebui să învăţăm cu toţii de la vegetarieni

Probabil fiecare dintre noi a cunoscut la un moment dat o persoană care refuza să mănânce produse cu carne, oricât ar fi insistat prietenii şi colegii să facă asta.

– Hai, că ne luăm toţi câte-un hamburger. Nu ţi-e poftă?
– Nu-mi e. Şi chiar dacă mi-ar fi fost, n-aş fi mâncat.

Vegetarienii, din punctul meu de vedere, ne pot învăţa oricând ce înseamnă să te respecţi pe tine, neîncălcându-ţi promisiunile. Ei şi-au propus să nu mănânce deloc produse care conţin carne şi oricât de poftă le-ar fi, nu vor face asta. Nu trebuie să demonstreze nimic nimănui, ci îşi respectă pur şi simplu promisiunile pe care şi le-au făcut. N-ai să vezi niciodată un vegetarian care să spună „mănânc pieptul ăsta de pui acum, apoi gata, nu mai pun carne în gură toată viaţa mea”, pentru că la ei lucrurile nu funcţionează aşa. Ei dacă şi-au propus să nu mănânce, n-o fac şi gata, fără alte discuţii.

Cred că de aici putem reţine şi noi câte ceva. De multe ori când ne propunem să facem un lucru, ne lăsăm distraşi de altceva. De câte ori n-ai avut ceva de făcut şi te-ai gândit s-o laşi pe mâine, în speranţa că mâine o să-ţi fie mai uşor, vei fi mai inspirat etc.?

mancare vegetariana

10 Comments

 1. Nick 6 ianuarie 2013
  • Cristian Florea 6 ianuarie 2013
   • Nick 6 ianuarie 2013
 2. Ekart Dragos-Ioan 6 ianuarie 2013
 3. stanicabostanaru 7 ianuarie 2013
 4. Omega Peter 7 ianuarie 2013
 5. Lucianna 8 ianuarie 2013
  • Cristian Florea 8 ianuarie 2013

Leave a Reply