Ce fac măturătorii de străzi când ninge?

matura plastic verde reflectorizantaNu are rost să spun cum se prezintă vremea în toată ţara şi, implicit, în Focşani, că sigur aţi simţit şi voi.

Înotând prin troiene acum vreo două zile, mi-a venit în minte ideea asta: „Ce fac măturătorii de străzi când ninge?”.

Ştim cu toţii că măturătorii de străzi sunt cunoscuţi drept prăfuitorii absoluţi. Sunt un fel de zei ai prafului, nu pentru că ar şti cum să scape de el, ci pentru că nimeni nu mai poate ridica praful de pe strâzi atât de mult cum o fac ei.

Eu cred că-ţi trebuie ceva abilităţi extraordinare ca să poţi să mături străzile în aşa fel încât să ataci toţi trecătorii cu praful pe care-l faci, dar tu să nu fii afectat.

Vremea de acum nu mai generează praf, iar gunoaiele se cam scufundă în zăpadă. Şi chiar dacă n-ar fi aşa, cum poţi să mături zăpada într-un oraş?

Ştiu, o parte dintre măturători încep să ia zăpada în lopeţi şi s-o arunce în remorca unui tractor (am văzut eu, cu ochii mei, chestia asta), dar restul ce fac? Femeile şi burtoşii nu cred că sunt puşi la muncă din asta.

Oare îşi iau şi măturătorii o vacanţă de iarnă de vreo 3 luni, aşa cum avem noi vara?

Lasă un comentariu

11 comentarii

 • MadMike 29 Ian 2012, ora 13:08

  De salubritate nu te poti lepada sincer. In Slobozia, cei de la salubritate mai dau si la lopada in jurul tomberoanelor pentru a face „carare” catre gunoi. Sincer, eu ii apreciez.

  • Florea Cristian 29 Ian 2012, ora 17:42

   Si eu ii apreciez si stiu ca fara ei orasul s-ar transforma intr-o mare groapa de gunoi. Nu regret ca-i platim sa ne ia gunoiul din fata blocului. Intrebarea era ce fac oamenii aia pe timpul iernii, ca doar nu fac toti carare cu lopata. Pe femeil nu cred ca le chinuie atat.

 • LoL3X 29 Ian 2012, ora 15:58

  Pacat. Eu duc o viata insorita de vreo 2-3 zile :) In legatura cu maturatorii…nu stiu ce sa zic. Poate ca hiberneaza :D

 • Calivita 30 Ian 2012, ora 14:51

  Sigur gasesc de lucru si pentru restul cate ceva. Sau ii baga in somaj tehnic :)))

 • XutZu 31 Ian 2012, ora 12:32

  Da, dar ei iau si salariu pe alea 3 luni de vacanta:D

 • Carmen 1 Feb 2012, ora 18:20

  ce vacanta domnule. acum cateva zile, cand nu erau mai mult de -15 grade si mai si ningea, un domn maturator isi facea de cap cu matura. ce-i drept, a avut si ceva succes : vreo 2 ambalaje care nu fusesera umflate de vant si vreo 2 mucuri de tigara, restul sacului fiind umplut cu zapada (incet si sigur).
  (dealul Copoului – Iasi).

  • Florea Cristian 1 Feb 2012, ora 21:18

   Aoleu, am ajuns să strângem zăpadă în saci. În Focşani nu am văzut pe nimeni măturând, dar poate era prea frig ca să fiu atent. :))