Ce-i cu tâmpenia aia de la UPC?

A fost una dintre puţinele zile în care mi-am făcut curaj şi am luat telecomanda spre a schimba de pe desene animate. Nu prea mă uit la TV, dar când o fac, am grijă ca informaţia să fie selectată bine, adică să fie de calitate.

Am dat peste postul promoţional UPC. Nu ştiu cum se numeşte, dar „Postul Promoţional de la UPC” sunt sigur că nu. E un post TV unde-şi prezintă ei serviciile. Am nimerit peste o aşa-zisă reclamă, sau tutorial, nu ştiu cum să-i spun, în care oamenii îţi arătau cum să-ţi faci internetul să meargă pe Windows XP.

Te trimiteau în Control Panel, la Network Connections, Local Area Connection, click dreapta » properties, din nou properties, Inernet Protocol (ultima opţiune) » properties, iar de acolo bifai să-şi aleagă singur IP-ul şi DNS-ul (cunoscătorii ştiu despre ce vorbesc). Şi gata, ai rezolvat problema la net.

Aş avea de adăugat câte ceva:

1. Băieţii care-ţi instalează netul n-ar trebui să se asigure că acesta merge? Dacă da, de ce e bun tutorialul ăla?
2. Dacă băieţii care-ţi instalează netul nu se asigură că ăsta merge, iar tu eşti afon în ale calculatoarelor, de ce oare Local Area Connection n-ar fi fost setat să-şi aleagă singur IP-ul? Windows-ul vine cu setarea făcută deja. Tu, ca afon, ce căutai acolo ca s-o schimbi înainte să te conectezi la net?
3. Îmi pare rău că n-am găsit tutorialul pe youtube, ca să vedeţi şi voi cu ce engleză de baltă zice nenea ăla „accessibility options” şi să vedeţi ce filmuleţ de anii 2000 este, de zici că-i filmat cu telefonul în zilele noastre, sau făcut special ca să iasă prost.
4. Omul, dacă n-are săracul net, decât să sune la firmă şi să le spună vreo două de dulce, sunt sigur că deschide televizorul pe postul ăsta de la UPC şi aşteaptă nerăbdător o metodă de rezolvare a problemei.

Aşadar, ce-i cu tâmpenia aia de la UPC? La ce mă / ne ajută?

Lasă un comentariu

14 comentarii

 • George Jipa 20 Noi 2010, ora 18:55

  De ce e tampenie ? E chiar util pentru cei care n-au habar de nimic si strica din greseala setarile.

  • Florea Cristian 20 Noi 2010, ora 20:18

   e cam greu sa ajungi pana acolo daca n-ai habar de nimic :)) zic si eu

 • Ndrey 20 Noi 2010, ora 18:25

  pe mine ma relaxeaza tutorialul ala :))

 • ela 20 Noi 2010, ora 20:54

  Ar fi multe de spus despre UPC, printre care ca sunt foarte neseriosi. Nu m-ar mira sa posteze filmulete in care sa te invete cum sa-ti instalezi singur cablul tv.

  • Florea Cristian 21 Noi 2010, ora 17:07

   nu mai spun ca daca imi cade netul tre’ sa sun la ei vreo 2 zile la rand ca sa-mi vina a3-a zi sa vada ce se intampla

 • Florin 20 Noi 2010, ora 21:35

  Ce prezinta ei in tutorialul ala, e setarea default de la windows. lol

 • Alex Dima 21 Noi 2010, ora 00:11

  Spirit de observatie, mie nu mi-ar fi sarit in ochi. True !

 • calivita 21 Noi 2010, ora 03:41

  poi tu crezi ca aia de lucreaza in akolo sunt niste pro?
  sunt niste oameni amarati care lucreaza pe doi lei si carora li sa spus un lucru si ei executa
  crezi ca iei stiu programare sau asa ceva, da de unde

  • Florea Cristian 21 Noi 2010, ora 09:02

   ca o firma care se respecta, stiu. in plus, au niste spoturi tv mult mai bine puse la punct decat ala, deci ar trebui sa se priceapa.

   oricum, slava Domnului ca ei nu fac spam prin comentarii pe bloguri si macar stiu sa scrie corect din punct de vedere gramatical.

 • Perfu 21 Noi 2010, ora 12:23

  Un spot tv de calitate costa cel putin 5000 de euro , pe cand teparii de la Astral ( Upc ) se zgarcesc sa investeasca bani pentru un spot care le-ar putea aduce ceva profit .

  • Florea Cristian 21 Noi 2010, ora 17:07

   dar n-au un angajat care le face treaba asta pe baza salariului? asa cred ca ar trebui

 • Perfu 24 Noi 2010, ora 09:02

  @Florea Cristian – Asa ar trebui numai ca patronii de la astral se lacomesc sa plateasca un angajat care sa se ocupe de promovarea si realizarea unor spoturi tv .