Ce-i trebuie unui artist ca să aibă o carieră de succes?

Pe aripile cunoasteriiÎn afară de talent, bineînţeles.

La articolul ăsta m-am gândit aseară, în timp ce priveam cu uimire numărul mare de copii şi adolescenţi talentaţi care au urcat cu emoţii pe scena teatrului din Focşani. Iar prin „copii talentaţi”, să ştiţi că nu mă refer la copilaşi de 5-6 ani pe care i-au trimis părinţii la cor pentru că arată drăguţ când cântă şi pentru că au prea multă energie ca să stea în casă, ci la artişti în adevăratul sens al cuvântului, cu ani de studiu în spate şi cu un talent vizibil, nativ.

Un copil in clasa a VI-a a început să cânte Bohemian Rapshody la pian. Era un fan înfocat Queen, iar pentru asta are tot respectul meu. În plus, faptul că un afon ca mine şi-a dat seama ce cântă, înseamnă că apăsa chiar bine pe clape, nu se juca.

Nu ştiu unde o să ajungă în viitor, sau dacă îşi va fructifica talentul la adevărata sa valoare. Nu vreau să fiu pesimist, dar în România e cam greu să te faci cunoscut în industria muzicală dacă nu eşti o tipă plină de bani şi de silicoane, sau dacă nu produci (că nu se poate numi cântat) muzică de club.

Pe ăştia care cânta la tot felul de instrumente cine îi bagă în seamă?

8 Comments

 1. Rey 15 octombrie 2011
  • Cristian Florea 15 octombrie 2011
 2. Anghel Adrian 15 octombrie 2011
  • Cristian Florea 15 octombrie 2011
 3. psc 20 octombrie 2011
  • Cristian Florea 20 octombrie 2011
 4. Despina 22 octombrie 2011
  • Cristian Florea 23 octombrie 2011

Leave a Reply