Ce-i trebuie unui artist ca să aibă o carieră de succes?

Pe aripile cunoasteriiÎn afară de talent, bineînţeles.

La articolul ăsta m-am gândit aseară, în timp ce priveam cu uimire numărul mare de copii şi adolescenţi talentaţi care au urcat cu emoţii pe scena teatrului din Focşani. Iar prin „copii talentaţi”, să ştiţi că nu mă refer la copilaşi de 5-6 ani pe care i-au trimis părinţii la cor pentru că arată drăguţ când cântă şi pentru că au prea multă energie ca să stea în casă, ci la artişti în adevăratul sens al cuvântului, cu ani de studiu în spate şi cu un talent vizibil, nativ.

Un copil in clasa a VI-a a început să cânte Bohemian Rapshody la pian. Era un fan înfocat Queen, iar pentru asta are tot respectul meu. În plus, faptul că un afon ca mine şi-a dat seama ce cântă, înseamnă că apăsa chiar bine pe clape, nu se juca.

Nu ştiu unde o să ajungă în viitor, sau dacă îşi va fructifica talentul la adevărata sa valoare. Nu vreau să fiu pesimist, dar în România e cam greu să te faci cunoscut în industria muzicală dacă nu eşti o tipă plină de bani şi de silicoane, sau dacă nu produci (că nu se poate numi cântat) muzică de club.

Pe ăştia care cânta la tot felul de instrumente cine îi bagă în seamă?

Lasă un comentariu

10 comentarii

 • Rey 15 Oct 2011, ora 10:38

  Noroc. Mult noroc. Daca esti talentat cu adevarat si muncesti din greu, tot ce-ti ramane e sa speri.
  Indiferent ca se spune ca norocul ti-l faci singur, nu e adevarat. Poti munci o viata si sa nu te descopere nimeni. Sunt atatea antitalente care au devenit vedete si dumnezeu stie de unde au bani, si atatia artisti adevarati pe care nimeni nu-i descopera sau nu doreste nimeni sa investeasca in ei.

  • Florea Cristian 15 Oct 2011, ora 21:04

   Eu cred ca norocul ti-l faci si singur, dar nu intotdeauna. Fara un inceput, poti tu sa incerci sa-ti faci cel mai tare noroc

 • Anghel Adrian 15 Oct 2011, ora 10:50

  Nu mai vreau sa mai vad fraze de genul „dacă nu eşti o tipă plină de bani şi de silicoane”, nu consider ca exista asa ceva. Trebuie sa arati ok si sa lasi talentul sa vorbeasca, eu cred ca se poate demonstra si asa. Oamenii intelingeti isi dau seama rapid pe cine au in fata. Complexul asta il are si prietena mea care are trupa si incerc zilnic sa il scot din cap si sa-i spun ca va ajunge mare fara silicoane si mai stiu eu ce (nu ca ar vrea sa-si puna sau ceva de genul). Eu zic ca marile talente vor lovi mai intai afara ca mai apoi sa fie apreciati si in Romania.

  • Florea Cristian 15 Oct 2011, ora 21:05

   Asa e, da-ti trebuie ceva bani ca sa te lansezi si sa fii bagat in seama. Sau noroc

 • psc 20 Oct 2011, ora 23:14

  Tupeu, bani, aspect fizic. Vocea se reglează cu auto-tune

  • Florea Cristian 20 Oct 2011, ora 23:50

   Cred ca bani trebuia scris cu majuscule. Ca restul se mai pot dobandi

 • Despina 22 Oct 2011, ora 21:44

  In Romania, daca nu ai bani, e greu sa faci orice, fie ca e vorba despre cantat la pian, fie ca e vorba despre scris…